Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 14.05.2017

"Referendum o samostalnosti Srpske biće održan"

Vesti online 14.05.2017
Predsednik Republike Srpke Milorad Dodik izjavio je da je potpuno uveren da će se jednog dana održati referendum o samostalnosti Republike Srpske, jer je Bosna i Hercegovina "hirbid koji ne funkcioniše". Dodik je rekao da mu nije bitno da li će tada… »

Jak zemljotres pogodio Skoplje: Makedonci u strahu od još snažnijeg

Vesti online 14.05.2017
U Skoplju se rano jutros osetio zemljotres jačine 4,2 stepena Rihtera, preneli su lokalni mediji. Zemljotres je registrovan u 4.08 h, a epicentar je bio 15 kilometara jugoistočno od Skoplja u oblasti sela Aračinovo. Zemljotres je, navode mediji… »

Kako su Ante Pavelić i njegove ustaše zverstvima zgrozili čak i naciste?

Vesti online 14.05.2017
NDH se pamti samo po rasnim zakonima, konclogorima, genocidu, pljački i prodaji teritorije, ali i genocidu nad Srbima i Jevrejima, kako tvrdi direktor centra "Simon Vizental" Efraim Zurof. Pristalice Anta Pavelića, jednog od najvećih ubica koje je… »

Ako hoćeš posao - javi se Vučiću i Izetbegoviću

Vesti online 14.05.2017
Stranačko zapošljavanje u Srbiji i BiH ima razmere epidemije. U ovom trenutku je skoro nemoguće dobiti posao ukoliko niste član neke od vladajućih stanaka. To važi za sva mesta - od portira i vozača do vodećih državnih službenika, ističu Dragan… »

Papa Franja raskrinkao Međugorje: Kakva crna Devica Marija

Vesti online 14.05.2017
Papa Franja je u subotu izrazio ozbiljnu sumnju da se Devica Marija ukazivala na dnevnoj bazi u hrvatskom Međugorju, u koje svake godine hrle milioni hodočasnika, piše "Gardijan". U junu 1981. godine šestoro dece reklo je da im se ukazala Isusova… »

Dodik: Opozicija će se provesti kao "bos po trnju"

Vesti online 14.05.2017
Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, poručio je danas da vlast u Srpskoj spremno dočekuje predlog za smenu Vlade i da će se opozicija sa tom inicijativom provesti kao "bos po trnju". - Oni su kao mala deca, ako se ne dešava ono što oni… »

Kuda će prolaziti auto-put Beograd-Sarajevo?

Vesti online 14.05.2017
Strateškim dokumentima predviđena su tri moguća pravca auto-puta koji će povezivati Beograd i Sarajevo, a na nivou BiH nivou još uvek nema konkretnog dogovora. Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić priželjkuje da deonica većim delom… »

Sve ima svoju cenu: NATO će "iscediti" građane Crne Gore

Vesti online 14.05.2017
Sve države NATO-a su ratifikovale Protokol o stupanju Crne Gore u Alijansu, saopštila je Vlada Republike. Vojni ekspert Vladimir Kožin je izjavio za Sputnjik da će to za tu državu imati negativne posledice. - Za Crnu Goru će to imati mnoge… »