Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 14.05.2017

Patrijarh i vladike u Pećkoj patrijašiji

Vesti online 14.05.2017
Patrijarh srpski Irinej služio je svetu arhijerejsku liturgiju u Pećkoj patrijarišiji, povodom početka redovnog prolećnog zasedanjs Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve. Skup vladika SPC počeo je molitvom u Pećkoj patrijaršiji… »

Dinar jači od ponedeljka

Vesti online 14.05.2017
Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće u ponedeljak, 15. maja, 123,1763 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti jači za 0,5 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,4 procenta… »

Albancima opasne i srpske kuće

Vesti online 14.05.2017
U Srpskoj ulici u kojoj se nalazi i crkva Uspenja presvete Bogorodice, smišljeno se i organizovano nastavlja rušenje srpskih domaćinstava, saopštilo je Udruženje Đakovčana. - Nakon što su izgrađene dve zgrade na starom pravoslavnom groblju u… »

"Sa diktaturom nema kompromisa"

Vesti online 14.05.2017
Pisac, novinar, precizan, nedvosmislen i brutalan kritičar vlasti Marko Vidojković je nedavno bio gost srpske dijaspore u Rumuniji. Brz i jasan na jeziku, sa njima je govorio i o temama poput zločina i gubljenja teritorija. I kada publici nije milo, on… »

"Vesti" u Švajcarskoj: Deca opevala proleće u zavičaju

Vesti online 14.05.2017
Nedavno je u Vilu, u tamošnjem Srpskom kulturnom centru, Dopunska škola na srpskom jeziku održala priredbu "Proleće u zavičaju". Učestvovali su učenici škole iz Vila, a u goste su došla i deca iz Herisaua. Zajedno sa učiteljicom Dunjom Boburov… »

Čitajte u "Vestima": Ko sam, da sam, tu sam!

Vesti online 14.05.2017
Hoću da pomognem i - tačka! Tako bi najkraće mogla da se opiše uloga 20 naših sunarodnika koji žive i rade u Parizu i okolini, a već duže vremena nesebično pomažu nevoljnicima u otadžbini. I, prio tom, insistiraju da ostanu - anonimni. U tom… »

Čitajte u "Vestima": Kako "Plavi kit" seje smrti

Vesti online 14.05.2017
Kao većina tinejdžera u Francuskoj devojčica s pseudonimom Mari ima svoje naloge na Fejsbuku, Instagramu i Snepčatu. Međutim, majka joj je pre četiri nedelje oduzela mobilni telefon kako ne bi mogla da bude u vezi s drugaricama, naročito s onom… »

Dokumenta CIA o Bernaru Anri Leviju: Sejao mržnju širom sveta

Vesti online 14.05.2017
Prošla su vremena kada su se francuski mediji, na čelu sa čuvenim "Mondom", utrkivali da ustupe svoj prostor filozofu Bernar- Anriju Leviju. Umesto toga je ugledni "Nuvel observater" ovih dana objavio dokumente CIA iz 1985. godine, kojima je istekao… »

Humanitarni most "Vesti": Borba za svaki dečji osmeh

Vesti online 14.05.2017
U organizaciji Catalyst Balkans i Trag fondacije u Beogradu je održana nacionalna konferencija o filantropiji u lokalnim zajednicama, gde su i naše "Vesti" imale priliku da predstave Humanitarni most i da s ponosom govore o čitaocima i donatorima… »

VIDEO: Ruski kadeti defiluju centrom Beograda

Vesti online 14.05.2017
Moskovski kadetski muzičkog korpus izvodi nastup u centru Beograda, u ulici Kneza Mihaila povodom otvaranja ruskog ogranka Biblioteke Sergej Mihalkov u okviru Biblioteke grada Beograda. Ruska humanitarna misija na Balkanu pomogla je osnivanje biblioteke… »