Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 14.05.2017

Vučić u Pekingu sa Đinpingom i Putinom: Ovde se pravi posao

Vesti online 14.05.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je velika čast za Srbiju što ima mogućnost da se predstavi u Kini na velikom skupu kakav je forum "Pojas i put za međunarodnu saradnju", koji je okupio sve najznačajnije lidere sveta. #Live: Welcome… »

Ameri šalju nove trupe na Kosovo

Vesti online 14.05.2017
Oko 130 američkih vojnika iz prvog bataljona sa sedištem u Tupelu, u državi Misisipi, iz 185. puka avijacije, biće raspoređeno na 10 meseci na Kosovu, u okviru snaga Kfora, prenose prištinski elektronski mediji. Vojnici će najpre proći pripremu u… »

Dačić: "Gazde" na lokalu veći problem od Brisela

Vesti online 14.05.2017
Naredna Vlada Srbije nastaviće politiku dosadašnje, sa strateškim putem ka EU i jačanjem dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom. To je poručio ministar spoljnih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić. On je naglasio da će biti veoma važno da partneri iz… »

Haradinaj opet preti: Nek SAD završe stvari između Kosova i Srbije ili ćemo mi...

Vesti online 14.05.2017
"Tražim od Vašingtona da se vrati na Balkan. Vašington je dobar u završavanju stvari između Kosova i Srbije. Ako oni ne dođu da nam pomognu, onda ne bi trebalo jednostavno da čekamo, već da odradimo svoje poslove", nova je poruka lidera Alijanse… »

"Albance smo pogrešno procenili i potcenili"

Vesti online 14.05.2017
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ocenio je da rešavanje otvorenih pitanja sa Albancima treba da bude prioritet državne politike Srbije. - Po mom mišljenju, srpska zvanična politka ima malo drugačiju listu prioriteta i misli da je… »