Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 14.05.2017

Prva dama Francuske već prekršila pravila

Vesti online 14.05.2017
Čim je Emanuel Makron izabran za novog predsednika Francuske, dobar deo fokusa javnosti premestio se na njegovu suprugu Brižit Tronje. I ne samo zbog činjenice da je 25 godina starija od supruga, iako je i to izazvalo sablazan, već zbog toga što… »

SAD tvrde: Kim lansirao raketu zbog paranoje

Vesti online 14.05.2017
Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli izjavila je da je najnovije lansiranje rakete Severne Koreje proizašlo iz "stanja paranoje" njenog lidera Kim Džong Una. SAD će nastaviti da "pritežu šrafove" prema Severnoj Koreji vršenjem međunarodnog pritiska i… »

Evropol upozorava: Sutra moguć novi talas sajber-napada

Vesti online 14.05.2017
Direktor Evropola Rob Vejnrajt izjavio je da će novi talas sajber-napada najverovatnije uslediti u ponedeljak ujutru, prenosi Rojters. - Broj žrtava napada je sve vreme u porastu, što izaziva zabrinutost da će taj broj biti drastično veći kada… »

Veliki preokret: Merkelova porazila Šulca

Vesti online 14.05.2017
Hrišćansko-demokratska unija (CDU) kancelarke Merkel pobednik je pokrajinskih izbora u Severnoj Rajni-Vestfaliji, javljaju nemački mediji. Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel postigla je veliki preokret na današnjim… »

Lavrov: Nisam razgovarao s Trampom o smeni Komija

Vesti online 14.05.2017
Predsednik SAD Donald Tramp oduvek je govorio da sa Rusijom želi odnos baziran na uzajamnom poštovanju i zajedničkim interesima, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov. - Predsednik Tramp ni za vreme predizborne kampanje, pa ni… »

Tramp održao hitan sastanak, evo zbog čega

Vesti online 14.05.2017
Predsednik SAD Donald Tramp naredio je savetniku za unutrašnju bezbednost Tomu Bosertu da u petak uveče održi hitni sastanak. Na sastanku je procenjeno koliku pretnju predstavlja globalni napad u najmanje 150 zemalja sveta softverom koji blokira… »

Kurc izabran za šefa OVP, pozvao na prevremene izbore

Vesti online 14.05.2017
Sebastijan Kurc izabran je za novog šefa Narodne partije Austrije (OVP). - Po mom mišljenju, prvi korak je zajednički predlog za održavanje prevremenih izbora - rekao je Kurc na konferenciji za novinare održanoj u Beču, nakon što je jednoglasno… »

Protest protiv rušenja "hruščovki" u Moskvi

Vesti online 14.05.2017
U Moskvi je održan miting u znak protesta zbog odluke gradskih vlasti da sruše niskospratne komplekse zgrada iz sovjetskog perioda, takozvane "hruščovke", a gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin izjavio je da će gradske vlasti uzeti u… »

Tilerson: Ne verujem u "novi početak" sa Rusijom

Vesti online 14.05.2017
Da su odnosi između SAD i Rusije na "najnižem nivou" od Hladnog rata i da ne veruje u "novi početak", izjavio je šef američke diplomatije Reks Tilerson. - Odnosi su na najnižem nivou od Hladnog rata sa veoma malim stepenom poverenja. To nije dobro… »

Krim: Ruski Su-27 opet uplašio Amerikance!

Vesti online 14.05.2017
Ruski lovac Su-27 proleteo je u blizini američkog patrolnog protivbrodskog aviona "P-8A Posejdon", javila je televizija "Foks njuz", pozivajući se na vojni resor. Prema podacima iz SAD, incident se desio u petak, 12. maja, iznad Crnog mora, na oko 160… »