Arhiva » Vesti » Blic 19.05.2017

Završena rasprava u skupštini, u ponedeljak o amandmanima

Skupština Srbije završila je danas, posle burne popodnevne rasprave, razmatranje dopuna zakona o Agenciji za osiguranje depozita i o osiguranju depozita, i predloženo davanje državnih garancija za zajam EPS-a i EMS-a.

Blic petak, 19. maj 2017.  |  Tanjug

Sednica će biti nastavljena u ponedeljak, raspravom o amandmanima.

Popodnevnu raspravu obeležila je i oštra polemika o poslovanju javnih preduzeća i o tome ko je na njihovom čelu, kao i o “partijskom zapošljavanju”, pa je tako određena i kraća pauza kako bi se uspostavio red, ali je i posle pauze i dalje bilo burno.

Tako je predsednica parlamenta Maja Gojković žustro polemisala sa poslanicima DS, poručujući da joj ne pada na pamet da ostavku podnese onima koji imaju “jedan, pet ili 14 osto” podrške birača.

Tokom polemike, izrekla je opomenu poslanici DS Maji Videnović zbog, kako je objasnila, nedoličnog ponašanja.

Prethodno je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović optužio DS da već godinu dana pokušava da politički profitira na smrti ljudi koji su poginuli u helikopterskoj nesreći, a te optužbe šef poslaničke grupe DS Goran Chirić ocenio je kao "brutalne uvrede".

Poslanici su danas završili načelnu raspravu o davanju državnih garancija za zajam Nemačke razvojne banke KWF EPS-u u iznosu od 45 miliona evra za projekat "Modernizacija sistema za otpepeljavanje TE Nikola Tesla A", kao i davanje garancije Srbije u korist KWF banke za kredit Elektromreže Srbije u visini 15 miliona evra, koji je namenjen za regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu.

Predloženim dopunama Zakona o Agenciji za osiguranje depozita predviđeno je da agencija može ulagati i u devizne dužničke hartije od vrednosti koje izdaje Srbija ili Narodna banka Srbije.

Ta ulaganja su moguća u okolnostima značajnih promena na međunarodnom finansijskom tržištu uzrokovanih postojanjem negativne kamatne stope na depozite kod stranih banaka.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.