Arhiva » Vesti » Press 19.05.2017

Sirija: SAD nas neće zastrašiti

Sirija osudila napad koalicionih snaga, predvođenih SAD, na provladine snage na istoku zemlje, poručivši da neće biti "zastrašeni". Reagovala i Rusija.

Press petak, 19. maj 2017.

Foto:B92.net

Američki avioni su u četvrtak gađali konvoj provladinih snaga koji se kretao ka garnizonu u blizini granice s Jordanom.

"Ovaj drzak napad takozvane međunarodne koalicije razotkriva licemerstvo njihovih pretnji da se bore protiv terorizma", prenela je sirijska državna televizija reči neimenovanog vojnog izvora, prenela je agencija AFP. Kako tvrdi, u napadu je ubijeno nekoliko vojnika i pričinjena je materijalna šteta.

Koalicija, predvođena SAD, u saopštenju je navela da je pogodila "prorežimske snage...koja su predstavljale pretnju po SAD i partnerske snage".

Vojni izvor na strani sirijske vlade izjavio je danas da je u tom vazdušnom udaru pogodjena "jedna od njihovih vojnih tačaka", ne navodeći detalje, javila je sirijska državna televizija.

U vazdušnom napadu u četvrtak kasno uveče ubijeno je nekoliko ljudi i naneta materijalna šteta, rekao je isti, neimenovani izvor, istakavši da to ometa napore sirijske vojske i njenih saveznika u borbi protiv Islamske države.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov izjavio je da je vazdušni napad Vašingtona na provladine snage u Siriji "apsolutno neprihvatljiv" i da predstavlja kršenje sirijskog suvereniteta. Gatilov je istakao da američki napad neće pomoći u naporima da se iznađe političko rešenje za sukob u Siriji, prenosi Rojters.

Izvor: b92.net


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Sirija Rusija B92 AFP

©2018 Netmark d.o.o.