Arhiva » Vesti » B92 20.05.2017

Mustafa nije kandidat za poslanika, Hoti ispred liste DSK

Priština -- Nekoliko visokih zvaničnika albanskigh partija na Kosovu, među kojima je i bivši premijer Isa Mustafa, nije se našlo na listama za poslanike na izborima.

B92 subota, 20. maj 2017.  |  Beta
B92: Mustafa nije kandidat za poslanika, Hoti ispred liste DSK

Prvi zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči, poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) i bivši ministar finansija Besim Bečaj i predsednica žena DPK Justina Široka Pulja dobrovoljno su odustali od kandidatura za poslanike Skupštine Kosova, saznaje Beta u krugovima DPK.

Svo troje su izjavili da su dugo vremena u institucijama, da su bili poslanici i ministri i da se dobrovoljno povlače od kandidature za poslanike Skupštine Kosova kako bi ostavili mesta za druge, mladje ljude.

Oni su kazali i da su spremni da i dalje kao kadrovi DPK daju svoj doprinos i izvršnoj vlasti i svuda gde za to bude potrebno.

Koalicija DPK, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo i devet manjih stranaka najavili su da će Centralnoj izbornoj komisiji Kosova predati listu od 110 kandidata za poslanike.

Osim toga, kandidat DSK-a za premijera Avdulah Hoti izjavio je da lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) i premijer u ostavci Isa Mustafa takođe nije na listi kandidata za poslanike koalicije DSK, Alijanse za novo Kosovo i Alternative na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna.

Hoti je za prištinske medije rekao da će svi biti iznenadjeni listom profesionalaca koje DSK predlaže.

"Ne, gospodin Mustafa nije na listi, ja ću predvoditi listu. Sve što mogu da vam kažem jeste da ćete se iznenaditi listom profesionalaca koje će predložiti DSK", rekao je Hoti.

On je najavio da će njegova stranka nešto pre ponoći Centralnoj izbornoj komisiji dostaviti listu od 110 kandidata za poslanike Skupštine Kosova.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.