Arhiva » Vesti » Večernje novosti 20.05.2017

Zvaničnik UN:Laptop bombe su samo pitanje vremena

Šef odbora UN za borbu protiv terorizma Žan Pol Labord upozorio je da je instaliranje bombi u laptop kompjuterima samo pitanje vremena

Večernje novosti subota, 20. maj 2017.  |  TANJUG

Šef odbora UN za borbu protiv terorizma Žan Pol Labord upozorio je da je instaliranje bombi u laptop kompjuterima samo pitanje vremena.

Labord je to rekao novinarima nakon što su zvaničnici odlučili da odustanu od zabrane unošenja laptopa na letovima iz Evrope u SAD, prenosi BBC.

Unošenje laptopa u avion sada je zabranjeno na letovima iz osam država: Turske, Maroka, Jordana, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Saudijske Arabije i Kuvajta.

Labord je dodao da nije siguran može li IS izvesti napad laptop bombom, ali je siguran da to mogu da izvedu grupe organizovanih kriminalaca, kojima će se islamisti obratiti za pomoć.

On smatra da će sledeći talas povratnika Islamske države u Evropu biti opasniji od prethodnih. Pošto IS gubi teritorije u Siriji i Iraku, Labord tvrdi da će borci koji su došli iz Evrope uskoro početi da se vraćaju.

Prema njegovim rečima, nekoliko evropskih država veruje da će se vratiti tri puta više islamista nego u čitavoj protekloj godini.

"Uprkos ograničenjima putovanja, teroristi će pokušati da pređu granice, posebno švercujući se", rekao je Labord.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Turska Egipat Laptop Maroko Katar BBC UN

©2018 Netmark d.o.o.