Balkan arhiva vesti 23.05.2017

Mediji u CG: Momir Bulatović kandidt DF za predsednika?

Večernje novosti 23.05.2017
Nekadašnji predsednik Crne Gore i nekada premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović vraća se u politiku i postoji mogućnost da bude predsednički kandidat opozicionog Demokratskog fronta. Nekadašnji predsednik Crne Gore i nekada premijer SR Jugoslavije… »

Uvjetne kazne za nasilje u Sobranju

Al Jazeera 23.05.2017
Optuženi su priznali krivicu za krvavi napad na zastupnike i novinare kako bi dobili uvjetne kazne. Svih devet osoba optuženih za nasilje u makedonskom Sobranju 27. aprila ove godine danas je priznalo krivicu kako bi bili osuđeni na uvjetne kazne od… »

Uniformisani i naoružani Albanci okupirali Rumiju na Dan nezavisnosti Crne Gore

Vesti online 23.05.2017
Veća grupa Albanaca, među kojima je bilo i onih u maskirnim uniformama i sa naoružanjem, okupila se u svojevrsni vojni kamp na vrhu planine Rumije, iznad Bara, i to 21. maja kada je zvanična Crna Gora obeležavala Dan nezavisnosti, piše portal… »

Frankfurter rundšau: Hrvatsko falsifikovanje istorije na filmu

Vesti online 23.05.2017
Nešto više od mesec dana nakon što je dokumentarni film o Jasenovcu, autora Jakova Sedlara, uprkos protivljenjima dela hrvatske javnosti, ipak, nagrađen nagradom Grada Zagreba, nemački dnevnik "Frankrufter rundšau" objavio je oštru kritiku u kojoj… »

Pucnjava na žurci maturanata u Nikšiću - ranjen mladić

Vesti online 23.05.2017
Maturant nikšićke gimnazije je ranjen u pucnjavi koja se dogodila oko ponoći ispred svadbenog salona u Ulici 18. septembar. Na njega je, kako je Vijestima nezvanično rečeno u policiji, pucao takođe maturant gimnazije, i tom prilikom mu nanio… »

VMRO tvrdi: Zaev danas govori jedno, a već sutradan sasvim drugo

Večernje novosti 23.05.2017
Iz najuticajnije VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, tvrde da laži mandatara i lidera SDSM Zorana Zaeva polako izlaze na površinu. Mandatar i lider SDSM Zoran Zaev najavio je za danas nastavak konsultacija o formiranju nove vlade sa… »

Dodik: Hrvatska dodatno ponižava izbegle Srbe

Vesti online 23.05.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je nekorektnim i ponižavajućim to što hrvatske vlasti traže od Srba da plate čišćenje ruševina njihovih kuća u Hrvatskoj, uništenih 1995. godine u hrvatskoj vojnoj i policijskoj akciji "Oluja". -… »

Gašić: Zamrznuo sam članstvo u SNS, Vučić mi veruje

Prva 23.05.2017
Novi šef Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić rekao je da je zamrznuo članstvo u SNS, kako bi se njegovo imenovanje obavilo po zakonu. "To je stranka koju najviše volim, iza mene je sedam godina prelepog rada u velikoj porodici od… »

Akcija omladine Demokratske stranke ``Nećemo ministre koji služe Zvezdanu Jovanoviću``

Beta video 23.05.2017
BEOGRAD -Ispred Vlade Srbije akcija omladine Demokratske stranke ``Nećemo ministre koji služe Zvezdanu Jovanoviću`` povodom 10 godina od izricanja presude ubicama Zorana Djindjića. (pokrivalice)… »

Oficir BIA bio u Sobranju u vreme nereda

N1 Info 23.05.2017
Savetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju i oficir Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Goran Živaljević bio je u Sobranju Makedonije u vreme upada demonstranata 27. aprila, objavila je makedonska televizija Telma. Televizija Telma je objavila da je… »