Beograd arhiva vesti 23.05.2017

Ništa im nije sveto: Uništili tek posađene sadnice na Novom Beogradu

Telegraf 23.05.2017
Ovakva huliganstva se nažalost ne dešavaju prvi put u Beogradu. Dok se u nekim civilizacijama drveće duboko poštuje, u srpskoj prestonici se uveliko uništavaju tek posađene stabljike. Sava je pre 80 godina izgledala kao Misisipi: Bez nasipa, reka bi… »

Navala na BG vrtiće: Konkuriše 23.084 dece, a mesta za 7.000

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Na ovogodišnjem konkursu za beogradske predškolske ustanove podneto je 23.084 zahteva za nešto manje od 7.000 mesta. Kako je saopštila Gradska uprava, 14.726 zahteva je podneto lično i 8.358 elektronskim putem. Takođe, iz uprave navode i… »

Beba koja je pronađena na okretnici autobusa iz Tiršove prebačena u Dom u Zvečanskoj

Telegraf 23.05.2017
N. N. devojčica je dovezena sinoć oko 21 sat kolima Hitne pomoći u Tiršovu, a odatle je prebačena u Zvečansku. Beba od godinu i po dana koja je pronađena na okretnici autobusa na Konjarniku, pregledana je u Univerzitetskoj dečjoj klinici u… »

4 Saobraćajke u Beogradu: Dve devojčice povređene na uglu Ladne vode i Mirijevskog bulevara

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - U Beogradu su se protekle noći dogodile četiri saobraćajne nezgode, u kojima je ukupno 11 osoba povređeno, a među njima i dve devojčice, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Na uglu ulica Ladne vode i Mirijevskog bulevara u 19.58… »

Građani kumuju novom bulevaru na Novom Beogradu

Blic 23.05.2017
Radovi na saobraćajnici sa novobeogradske strane Mosta na Adi biće završeni do kraja juna, potvrdio je gradski menadžer Goran Vesić. On je takođe otkrio da će o imenu bulevara odlučivati Beograđani slanjem svojih predloga. Prilikom posete… »

Folić: Beograd će smeće pretvarati u energiju

Blic 23.05.2017
U toku je izbor za javno-privatnog partnera za pretvaranje deponije u Vinči u savremeno postrojenje koje će smeće pretvarati u energiju, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić za "Telegraf". Folić navodi da očekuje da će uskoro biti… »

Šapić Vesiću: Nisam ja fantom iz Savamale, rušim danju

N1 Info 23.05.2017
Predsednik opštine Novi Beograd odgovorio je na optužbe Gorana Vesića o rušenju nelegalnih objekata u toj opštini i poručio da on nije "fantom iz Savamale" pa da ruši noću, već će nelegalni objekti biti rušeni samo danju i uz zakonska… »

Haos u Bariču: Đake sa učiteljicom u učionici zaključala direktorka? (video)

Blic 23.05.2017
Ponovo haos u OŠ"14. oktobar" u Bariču - roditelji prvaka tvrde da je juče njihovu decu, zajedno sa nastavnicom na zameni zaključala direktorka u učionici! Naime, ceo incident je nastao pošto se na posao vratila sa bolovanja učiteljica Verica… »

Beograđanin čuo neobičan zvuk sa terase: Kad je izašao da vidi odakle dolazi... Šok!

Kurir 23.05.2017
Porodica Ostojić na svojoj terasi pronašla je neobične stanare za koje nije ni znala da deli prostor sa njima! Naime, u saksijama su pronašli tri mala ptića i to sokola vetrušku, koji su poznati kao ptice koje žive u zdravim sredinama. Iz Fonda za… »

Poverenik traži od Vlade informacije o ozakonjenju objekta na Dedinju

Blic 23.05.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti zatražio je od Vlade Srbije izvršenje njegovog rešenja kojim je Gradskoj upravi Beograda naloženo da grupi građana opštine Savski venac dostavi informacije o ozakonjenju… »