Društvo arhiva vesti 23.05.2017

Gašić: Zamrznuo sam stranačke funkcije

RTS 23.05.2017
Budući šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i funkciju u Predsedništvu SNS-a. Gašić je za Televiziju Prva rekao da je funkcija koju će preuzeti za njega… »

Krupanj: Izlile se rečice, poplavljeno 10 kuća

RTV 23.05.2017
KRUPANJ - Jako nevreme praćeno kišom danas posle podne pogodilo je Krupanj i izazvalo poplave i probleme na putevima. Poplavljeno je više od 10 kuća, a velikom broju domaćinstava preti opasnost od plavljenja, javio je RTS. Sve rečice u gradu su se… »

Upozorenje na vremeske nepogode sa pljuskovima i gradom

RTS 23.05.2017
Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje da se danas može očekivati pojava lokalnih kratkotrajnih vremenskih nepogoda, sa obilnijim pljuskovima i pojavom grada. Isto upozorenje se, kako je navedeno u saopštenju, odnosi na celo… »

"Vatreni skok 2017": Artiljerci Vojske Srbije u akciji (VIDEO)

Vesti online 23.05.2017
Završeno je višednevno pokretno logorovanje pripadnika Prvog topovsko-haubičkog diviziona i Mešovitog raketnog artiljerijskog diviziona Mešovite artiljerijske brigade iz Niša koje je počelo 15. maja. Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane… »

Šarčević: Uskoro otkazi zbog previše zaposlenih, prevelikog trošenja novca i nerada

Nova ekonomija 23.05.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će novi krug racionalizacije u obrazovanju koji počinje na leto prvenstveno obuhvatiti radnike angažovanje po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u institucijama… »

Đorđević i general Hodžis o vojnoj saradnji Srbije i SAD

Blic 23.05.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević i komandant Kopnene vojske Evropske komande Oružanih snaga SAD, general-potpukovnik Frederik Hodžis, ocenili su danas da u bilateralnoj vojnoj saradnji poseban značaj ima realizacija zajedničkih vežbi koje su… »

"Rat advokata" nastavljen uz obezbeđenje i policiju

RTS 23.05.2017
U Advokatskoj komori Beograda nije izvršena primopredaja dužnosti između rukovodstva izabranog pre 10 dana i rukovodstva koje ne priznaje te rezultate. Advokati predvođeni Jugoslavom Tintorom koji je 13. maja izabran za predsednika Komore nisu mogli… »

Patrijarh osveštava hram u Bajčetini

Danas 23.05.2017
Patrijarh srpski Irinej osveštaće hram Svetog velikomučenika Dimitrija, zadužbinu odlazećeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića u njegovom rodnom selu Bajčetini. Patrijarh će, uz sasluženje episkopa šumadijskog Jovana i nekoliko arhijereja… »

Suđenje žandarmima za napad na braću Vučića i Malog odloženo za 2. jun

Dnevnik 23.05.2017
BEOGRAD: U Višem sudu u Beogradu je za 2. jun odloženo suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije na Vračaru u… »

"Pljušte" tužbe protiv banaka zbog skrivenih troškova, NBS i dalje ne reaguje

Radio 021 23.05.2017
Poslednjih desetak dana Udruženje "Efektiva" primilo je nekoliko stotina mejlova, poziva i ličnih poseta građana, koji se žale na rad banaka u Srbiji, a u vezi sa "skrivenim" troškovima koje im te banke naplaćuju. U "Efektivi" kažu da su zbog toga… »