Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 23.05.2017

Podmetnut požar u džamiji u Manchesteru

Al Jazeera 23.05.2017
Ulazna vrata islamskog centra Jamia Qasmia Zahidia u Oldhamu su zapaljena i oštećena. Džamija u Manchesteru je nekoliko sati nakon što je muškarac detonirao eksploziv na koncertu američke pjevačice Ariane Grande, ubivši 22 ljudi, javljaju… »

S. Koreja ispalila projektil preko granice s J. Korejom

Al Jazeera 23.05.2017
Sjeverna Koreja ispalila je neidentificirani projektil preko granice s Južnom Korejom, a južnokorejska vojska ispalila je pucnje upozorenja u pravcu tog objekta. Sjeverna Koreja ispalila je neidentificirani projektil preko granice s Južnom Korejom, a… »

Venecuela: Zapaljena kuća Huge Chaveza

Al Jazeera 23.05.2017
Zastupnik Pedro Luis Castillo tvrdi da je kuća bivšeg predsjednika u Barinasu zapaljena u ponedjeljak, kao i nekoliko zgrada. Oporbeni zastupnik u Venezueli objavio je da su prosvjednici u zapadnom dijelu zemlje zapalili kuću u kojoj je kao dijete… »

Uvjetne kazne za nasilje u Sobranju

Al Jazeera 23.05.2017
Optuženi su priznali krivicu za krvavi napad na zastupnike i novinare kako bi dobili uvjetne kazne. Svih devet osoba optuženih za nasilje u makedonskom Sobranju 27. aprila ove godine danas je priznalo krivicu kako bi bili osuđeni na uvjetne kazne od… »

Umro Roger Moore

Al Jazeera 23.05.2017
Britanski glumac koji se proslavio tumačeći ulogu britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda umro je u 89. godini. Britanski glumac Roger Moore, koji je svjetsku slavu stekao igrajući tajnog agenta Jamesa Bonda, umro je danas u dobi od 89 godina, objavila… »

Široki Brijeg kažnjen sa 12.500 eura zbog fašističkih parola

Al Jazeera 23.05.2017
Široki Brijeg će igrati sedam utakmica bez publike zbog fašističkih slogana navijača i omalovažavanja državne himne. Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH donijela je odluku da se Široki Brijeg zbog propusta na utakmici finala Kupa BiH kazni… »

Agrokor tuži Todoriće i Crnjca zbog štetnog aneksa

Al Jazeera 23.05.2017
Aneks kojim se šteta i troškovi eventualnih postupaka prebacuju na koncern potpisan je deset dana prije otvaranja procesa vanredne uprave u Agrokoru. Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak podnio je Trgovačkom sudu u Zagrebu tužbene zahtjeve za… »

Odbor Senata SAD-a insistira na Flynnovom svjedočenju

Al Jazeera 23.05.2017
Bivši savjetnik predsjednika SAD-a za nacionalnu sigurnost Michael Flynn odbio je zahtjev Odbora Senata za intervju. Lideri republikanaca i demokrata u Odboru za obavještajne poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država saopćili su da su razočarani… »

Trump: Mir Izraela i Palestine je moguć

Al Jazeera 23.05.2017
Nakon Saudijske Arabije i Izraela, američki predsjednik je stigao u Rim, a sutra će se sastati s papom Franjom. Američki predsjednik Donald Trump stigao je u Italiju avionskim letom iz Izraela, a za sutra je zakazan njegov sastanak s papom Franjom u… »

Parlament odobrio rekonstrukciju Vlade Albanije

Al Jazeera 23.05.2017
Predsjednik države Bujar Nishani izdao je dekret kojim su imenovani prijedlozi oporbe za zamjenika premijera i šest ministarskih mjesta. Parlament Albanije izglasao je rekonstrukciju Vlade, kao dio kompromisa postignutog između političkih stranaka… »