Izvor: BizLife arhiva vesti 23.05.2017

Saša Janković: Neću da budem kalif umesto kalifa

BizLife 23.05.2017
Foto: N1/Printscreen Predsednik pokreta “Slobodni građani Srbije” Saša Janković izjavio je u Novom danu televizije N1 da ne želi da bude “kalif umesto kalifa”, iako je društvo u Srbiji naviklo da jedan čovek odlučuje o svemu. Pokret… »

Melanija, to dvostruko nije lepo (video)

BizLife 23.05.2017
Foto: Youtube/Printscreen Tokom posete Izraelu, u okviru svoje prve diplomatske ture, američki predsednik Donald Tramp našao se u pomalo neugodnoj situaciji, kada mu je supruga Melanija na crvenom tepihu samo odgurnula ruku. Donald Tramp je već… »

SAD tužile Fijat-Krajsler

BizLife 23.05.2017
Foto: FCA Vlada Sjedinjenih Američkih Država tužila je proizvođača automobila Fijat-Krajsler Amerika zbog prevare na testovima izduvnih gasova njegovih kamioneta i terenaca Džip (Jeep) s dizel motorima. Tužba koju je podnelo Ministarstvo pravde je… »

Novinarka na čelu Lutrije

BizLife 23.05.2017
Foto: Lutrija Vlada Srbije imenovala je još jednog vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća. Na čelo Državne lutrije Srbije postavljena je Simonida Kažić, što je treće privremeno rešenje u poslednjih dvadesetak dana. Iako su u toku javni… »

Prosečna plata u Hrvatskoj 810 evra

BizLife 23.05.2017
Foto: Pixabay Prosečna mesečna neto plata za mart u Hrvatskoj iznosila je 6.022 kune, odnosno oko 810 evra, što je nominalno za 2,2 posto više od proseka za februar, pokazuju prvi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). U odnosu na februar… »

Počela gradnja mosta preko Kolubare i Save

BizLife 23.05.2017
Foto: Beta Kineska kompanija CCCC(China communication construction company) počela je da gradi novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, dug skoro 1,6 kilometara, i već je postavljeno 50 šipova. Most preko ušća Kolubare u Savu i dalje preko Save… »

„Pomirili“ se Epl i Nokia

BizLife 23.05.2017
Foto: YouTube Tehnološke kompanije Nokija (Nokia) i Epl (Apple) okončale su brojne pravne sporove potpisivanjem sporazuma o zajedničkom radu. Nokija je dogovor opisala kao „značajan“. Šefica pravne službe Nokije Marija Varselona rekla je da… »

Šest smernica za Srbiju

BizLife 23.05.2017
Foto: Pixabay Predstavnici zemalja članica Evropske unije, Zapadnog Balkana i Turske, Evropske komisije i Evropske centralne banke, kao i centralnih banaka Zapadnog Balkana i Turske sastali su se na godišnjem sastanku o ekonomskoj politici u Briselu… »

Usvojeni ekonomski zakoni: Garancije za kredite EPS i ems

BizLife 23.05.2017
Foto: TENT Poslanici Skupštine Srbije usvojili su zakone o davanju garancija Srbije u korist Nemačke razvojne banke (KfW) po zaduženju Elektroprivrede Srbije i Elektromreža Srbije. Prema novom zakonu, Srbija će biti garant kredita od 45 miliona evra… »

Milan Stamatović vs. Zorana Mihajlović: Čiji je Zlatibor?

BizLife 23.05.2017
Foto: Čajetina/screenshot Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je da je odluka ministarke Zorane Mihajlović da se Zlatibor proglasi prirodnim dobrom i zaustavi izgradnju gondole „demonstracija sile naprednjačke vlasti“. On je… »