Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Potop u Novom sadu: Led i pljusak protutnjali gradom

Blic 23.05.2017
Nevreme praćeno pljuskom, gradom i grmljavinom zahvatilo je Novi Sad nešto posle podneva. Kako javljaju građani, grad je padao na Detelinari i Novom Naselju, Limanu,ali i na obodima grada, u Petrovaradinu i na Rimskim šančevima. Izuzetno jak pljusak… »

Muke žrtve zamene identiteta: Saobraćajcu iz Niša stigla gomila kazni iz Francuske, a tamo nikada nije bio

Blic 23.05.2017
Saobraćajni policajac iz Niša D. R. dobio je poštom da plati četiri kazne u ukupnom iznosu od 1.000 evra za saobraćajne prekršaje učinjene u Francuskoj. Ništa ne bi bilo čudno da D. R. ima važeći pasoš, ali on ne da ga nema već nikada nije ni… »

Oni strahuju kada zagrmi: Za pet dana grom udario u dve kuće u Ivanjici

Blic 23.05.2017
Na području ivanjičke opštine za pet dana u udaru groma izgorele su dve kuće. U sredu veče stradalo je domaćinstvo Blagomira Lukovića iz sela Gleđica a u petak oko 19 časova i stara kuća Radisava Milićevića iz Đurđeve gore. Samo… »

Nova Varoš: Zbog otkaza strelaca van funkcije je trećina protivgradnih stanica

Blic 22.05.2017
Sa osam od ukupno 27 protivgradnih stanica u Novoj Varoši i Prijepolju ove godine se neće dejstvovati po oblacima jer strelci neće da rade za platu od svega 4.000 dinara mesečno. Još tri protivgradne stanice zarastaju u korov zbog nerešenih… »

Potoci poneli bujicu: Poplavljena Bajina Bašta, ugroženo pedesetak kuća

Blic 23.05.2017
Popodnevni pljusak koji se sručio na Bajinu Baštu izazvao je poplavu koja je pod svoje uzela deo grada. Ugrožena su naselja Višesava i Bare gde je voda, po rečima predsednika opštine Radomira Filipovića, ušla u dvorišta 50-ak kuća. Pod vodom je… »

Slučaj gondola: Stamatović u Ministarstvu građevine: Nabaviću sva dokumenta koja su mi tražili

Blic 23.05.2017
Zlatiborska gondola bila je tema današnjeg sastanka između predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i čelnika opštine Čajetina. Iz Ministarstva je saopšteno da su Čajetinci prihvatili sve predloge i obećali da će u… »

Apelacioni sud presudio: Učitelj dobio otkaz, pa izgubio sve. Sada tuži školu

Blic 23.05.2017
Učitelj Mate Žarko pravosnažnom presudom Apelacionog suda u roku od 15 dana mora da se vrati na posao u Osnovnu školu "Slobodan Bajić-Paja", da mu se plate sudski troškovi i isplate sve zaostale zarade, čime se poništava presuda Osnovnog suda u… »

Krov nad glavom za 14 izbegličkih porodica

Blic 23.05.2017
Prvi put nakon rata i progona sa svojih ognjišta, 14 izbeglih porodica iz Šapca i okoline dobiće priliku da živi i raste u sopstvenoj kući. Komeserijat za izbeglice dodelio im je prošle nedelje ugovore o bespovratnoj pomoći u vidu građevinskog… »

Tršić: Đački Vukov sabor od 24. maja

Blic 22.05.2017
Centar za kulturu "Vuk Karadžić" organizovaće od 24. maja 46. Đački Vukov sabor, a svečano otvaranje manifestacije posvećene stvaralaštvu mladih je u 13 sati na saborištu u Tršiću. U prirodnom amfiteatru pozorišnu predstavu "Polje puno bisera"… »