Izvor: Danas arhiva vesti 23.05.2017

Identifikovan napadač u Mančesteru

Danas 23.05.2017
Američki zvaničnici obavestili su britanske vlasti da je osumnjičeni za samoubilački napad u Mančesteru identifikovan kao Salman Abedi, javlja AP, navodeći da drugi detalji zasad nisu poznati. Salman Abadi, osumnjičen kao bombaš samoubica iz… »

Nova stranka: Direktor BIA Vučićev poltron

Danas 23.05.2017
Poslanici Nove stranke Marinka Tepić i Zoran Živković upozorili su danas u orvorenom pismu da je Zakon o bezbednosno-informativnoj agenciji izričit da direktor BIA ne sme biti član političke stranke i ističu da Bratislav Gašić, sem što je… »

KSL: Kazne za Partizan i Marinkovića

Danas 23.05.2017
Košarkaški klub Partizan i igrač crno-belih Vanja Marinković kažnjeni su sa ukupno 24.000 dinara zbog tehničkih grešaka dobijenih na utakmici protiv Dinamika u 10. kolu Superlige Srbije. Partizan će morati da plate 12.000 dinara zbog tehničke… »

Gašić: Zamrzao sam članstvo u SNS-u

Danas 23.05.2017
Budući šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je danas zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci i funkciju u Predsedništvu SNS, prenosi N1. Za Prvu televiziju, Gašić je rekao da je funkcija koju će preuzeti… »

Mihajlović: Radovi na mostu prema planu

Danas 23.05.2017
Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na mostu preko Save kod Obrenovca i najavila da će most, kao i cela deonica Surčin - Obrenovac na Koridoru 11, dužine 17,6 kilometara, biti završena do… »

Jovanović: Vučić da pitanje NATO stavi pred parlament

Danas 23.05.2017
Kada će predsednik Vlade i izabrani predsednik države Aleksandar Vučić temu odnosa Srbije prema NATO-u staviti pred parlament Srbije kako bismo mogli o tome da ragovaramo? Kakva je sudbina društva koje je toliko izlovano i hermetizovano, kao što je… »

Nikolić na čelu Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom

Danas 23.05.2017
Odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom na čijem će čelu biti odlazeći predsednik Tomislav Nikolić, objavljena je u najnovijem Službenom glasniku, javlja agencija Beta na svom sajtu. U odluci se navodi da… »

Rad na crno u firmama obezbeđenja

Danas 23.05.2017
U dvodnevnim kontrolama koje su inspektori rada vršili kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko-tehničko obezbeđenje i čišćenje, otkriveno je da je oko 15 odsto zatečenih radnika angažovano „na crno“. Odnosno da od 992 zatečena… »

Joksimović: Ozbiljan rad na poglavljima 23 i 24

Danas 23.05.2017
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa delegacijom Komiteta za ustavna pitanja Evropskog parlamenta o evropskoj integraciji Srbije, rezultatima procesa, otvaranju poglavlja i funkcionisanju EU, piše u… »

Vežba "Vatreni skok"

Danas 23.05.2017
Završnim bojevim gađanjem u okviru osmodnevne taktičke vežbe „Vatreni skok 2017” na poligonu „Pasuljanske livade”, pripadnici Prvog topovsko-haubi kog diviziona i Mešovitog raketnog artiljerijskog diviziona Mešovite artiljerijske brigade iz… »