Izvor: EurActiv arhiva vesti 23.05.2017

Srbija i EU se dogovorile o nizu reformi za podsticaj rasta

EurActiv 23.05.2017
Srbija treba da nastavi sa smanjenjem budžetskog deficita, da novi zamah reformi državnih preduzeća i unapredi razvoj privatnog sektora boljom kontrolom parafiskalnih troškova, neke su od preporučenih mera koje su Srbija i ministarski savet ekonomije… »

CEP: Gde su žene u državnoj upravi Srbije?

EurActiv 23.05.2017
U Srbiji je na najvišim rukovodećim pozicijama unutar ministarstava zastupljeno 30% žena, iako u celokupnoj javnoj upravi one čine 62%, pokazuje istraživanje koje je sproveo CEP. Prema podacima Evropske komisije u pogledu broja žena na rukovodećim… »

EU i SAD u akciji da spreče dalje zaoštravanje na Zapadnom Balkanu

EurActiv 23.05.2017
Evropska unija i SAD zajednički ulažu napore da se zaoštravanje, ponovo bremenito i etničkim sukobima na Zapadnom Balkanu predupredi i usmeri ka smirivanju i regionalnoj saradnji, kažu EU i NATO diplomatski izvori u Briselu. Deo toga je, rekli su… »

NUNS i NDNV: Novi Sad budžetskim novcem plaća režimska glasila i krši zakon

EurActiv 23.05.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NUNS) optužili su 23. maja gradske vlasti u Novom Sadu da treću godinu zaredom "na sramotan i skandalozan" način krše Zakon o javnom informisanju i medijima i… »

Zabrinutost u Briselu uoči Trampove posete

EurActiv 23.05.2017
Evropski zvaničnici sa izvesnom dozom nervoze očekuju ovonedeljnu posetu američkog predsednika Donalda Trampa, koji ne ceni mnogo EU, a svojim kritikama na račun NATO potpiruje strahove da bi SAD mogle da smanje angažman u tom vojnom savezu. U… »

Turski tok ulaziće u EU kroz Bugarsku ili Grčku

EurActiv 23.05.2017
Rusija pregovara sa Grčkom i Bugarskom o mestu na kome će gasovod Turski tok ući u Evropsku uniju, rekao je za ruske medije premijer te zemlje Dmitrij Medvedev. Za Turski tok Medvedev kaže da nije politički nego čisto ekonomski projekat i da… »