Izvor: iKragujevac/Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Dani sveslovenske pismenosti - „(PRA)SLOVEN“

iKragujevac 23.05.2017
U okviru programa obeležavanja 41. godine postojanja Univerziteta u Kragujevcu, u sredu, 24. maja 2017. godine, sa početkom u 18.00 časova u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, biće obeležen Dan sveslovenske pismenosti sa temom „(PRA)SLOVEN“… »

“Crvenkapa i zbunjeni vuk” u Pozorištu za decu

iKragujevac 23.05.2017
Na repertoaru “Pozorišta za decu” u sredu, 24. maja, sa početkom u 18 časova je predstava “Crvenkapa i zbunjeni vuk” u režiji Milića Jovanovića. Predstava je namenjena deci starijoj od 5 godina. Kako su zbunili vuka i naterali ga da bude… »

Izložba „Hidden“ u SKC-u

iKragujevac 23.05.2017
U utorak, 23. maja, u 20 sati, u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac biće otvorena izložba „Hidden“, autora Borisa Burića. Pojava nevidljivog prisustva je tema serije fotografija „Hidden“, koju je Boris Burić napravio… »

Oprez, stiže opasno nevreme! U ovim delovima Srbije je RHMZ najavio velike padavine! (foto)

iKragujevac 23.05.2017
Republički hidrometeorološki zavod najavio je za sutra veoma opasno vreme u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, praćeno obilnim padavinama i grmljavinom. Prema karti objavljenoj na sajtu RHMZ, zapadni delovi naše zamlje bići najugroženiji, a celo to… »

Udes u Kragujevcu

iKragujevac 23.05.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodio se udes između Tempa i Roda centra. Do nezgode je došlo između dva vozila oko 20 časova. Pričinjena je materijalna šteta, a prema nezvaničnim informacijama povređenih nema. Vozači se mole da prilagode brzinu zbog… »

Mnoge ulice sutra bez električne energije!

iKragujevac 23.05.2017
Sutra bez električne energije: - Zbog rekonstrukcije mreže niskog napona u vremenu od 09 do 14 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u ul. Sarajlinoj i Katarine Bogdanović. - Zbog zamene mernih uređaja u trafostanicama u intervalu… »

KG: Koncert Sanje Vučinić

iKragujevac 23.05.2017
U četvrtak, 25. maja, u 20 sati, u atrijumu Kragujevac Plaze, na svečanom otvaranju Fotorame 007, nastupiće Sanja Vučinić, prošlogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji. Pre nastupa Sanje Vučinić, u 19 sati, biće otvorena 8. Izložba Foto… »

Predstavljen projekat Mreža finansijskih menadžera EU projekata

iKragujevac 23.05.2017
U organizaciji Centra za promociju nauke uz podršku grada Kragujevca predstavljena je Mreža finansijskih menadžera EU projekata. Reč je o projektu koji Centar realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavlja… »

IX međunarodni sajam lova, ribolova, lovnog turizma i nautike

iKragujevac 23.05.2017
U organizaciji „Meteor-still“-a i suorganizaciji Šumadija sajma i Lovačkog saveza centralne Srbije, pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, u periodu od 25. do 28. maja, na Šumadija sajmu biće održan IX međunarodni sajam lova, ribolova, lovnog… »

Prijem za delegaciju Magnitogorskog državnog tehničkog univerziteta G. I. Nosov

iKragujevac 23.05.2017
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima organizovao je danas prijem za delegaciju Magnitogorskog državnog tehničkog univerziteta G. I. Nosov iz Ruske federacije, koju čine rektor Valerij Kolokoljcev Mihajlovič, prorektor za… »