Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 23.05.2017

Oglasio se Gašić: Šef BIA je ponuda koja se ne odbija, čast mi je

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke i nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je funkcija šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) ponuda koja se ne odbija i da mu je velika čast što mu je to mesto ponuđeno. "Ukoliko… »

(Video) Vatreni skok vojske Srbije: Ovako je orkan spržio Pasuljanske livade

Kurir 23.05.2017
ĆUPRIJA - Završnim bojevim gađanjem koje su izveli u okviru osmodnevne taktičke vežbe Vatreni skok 2017 na Intervidovskom poligonu Pasuljanske livade, pripadnici Prvog topovsko-haubičkog diviziona i Mešovitog raketnog artiljerijskog diviziona… »

Meteorolozi upozoravaju! Danas stiže nevreme sa gradom, evo gde će prvo pogoditi

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje da se danas može očekivati pojava lokalnih kratkotrajnih vremenskih nepogoda, sa obilnijim pljuskovima i pojavom grada. Isto upozorenje se, kako je navedeno u saopštenju, odnosi na… »

Seča u prosveti, neka se spreme honorarci: Kreće racionalizacija, evo ko je prvi na udaru

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će novi krug racionalizacije u obrazovanju koji počinje na leto prvenstveno obuhvatiti radnike angažovanje po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u… »

Šarčević na konferenciji: Samo polovina dece u Srbiji ide u vrtić

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Samo polovina mališana u Srbiji uzrasta tri do pet i po godina idu u vrtić, a predškolsko obrazovanje i vaspitanje mora da bude kvalitetno i dostupno deci iz svih miljea iz svih delova zemlje, zaključeno je danas na međunarodnoj… »

Odluka višeg suda: Osmorici žandarma odloženo suđenje za 2. jun

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je za 2. jun odloženo suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije na… »

Lepa vest za nezaposlene: Danas isplata naknada za april

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da će danas, preko Poštanske štedionice, uplatiti redovnu novčanu naknadu nezaposlenim licima za april. Kako se navodi u saopštenju, NSZ će privremenu novčanu naknadu za april… »

(Video) Isplivao snimak koji je Tito najstrože zabranio: Rekao je nešto što je hteo da se zaboravi

Kurir 23.05.2017
Ovaj snimak koji je najpre bio zabranjen a potom i zaboravljen, sada kada je ugledao svetlost dana privlači pažnju javnosti ne samo kontroverznošću maršalovih izjava već i time što Tito praktično nije mogao da dođe do reči od svojih pudlica koje… »

NUNS i NDNV: Novi Sad krši zakon i ismeva projektno finansiranje medija

Kurir 23.05.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su da Grad Novi Sad već treću godinu zaredom krši Zakon o javnom informisanju i „ismeva projektno finansiranje“ finansirajući dnevne listove… »

Dramatično upozorenje evropskih stručnjaka za bezbednost: Kosovo je leglo teorizma i islamizma!

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Eksperti upozoravaju da se na Kosovu polako širi radikalni islam,a to se i te kako tiče i Europe. Od 2012. do danas tu je zemlju napustilo 316 ljudi sa namerom da se priključe terorističkoj organizaciji Islamska država. I u nemačkom… »