Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 23.05.2017

Posle napada u Mančesteru: Maja Gojković uputila telegram saučešća

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća predsednicima Donjeg i Gornjeg doma parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Džonu Berkovu i Lordu Fauleru, povodom napada u Mančesteru. - Sa velikom tugom primili… »

Zbog dolaska na čelo BIA: Gašić zamrznuo sve funkcije u SNS

Kurir 23.05.2017
Bratislav Gašić je zamrznuo sve stranačke funkcije, zbog stupanja na čelo BIA. Bivši ministar odbrane Bratislav Gašić zamrznuo je sve funkcije zbog proglašenja za direktora BIA. Nekadašnji ministar odbrane zjavio je ranije da je funkcija šefa… »

Skupština Srbije: Čeda za NATO, Šešelj protiv! Poslanička pitanja o NATO, Gašiću, BIA...

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije danas su na početku rada postavaljali poslanička pitanja u vezi sa NATO, imenovanjem Bratislava Gašića za direktora BIA, te o rešavanju statusa ruskih stručnjaka u rusko-srpskom centru za hitne intervencije u… »

Toma dobio novo radno mesto: Imenovanje Nikolića ozvaničeno u Službenom glasniku

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom na čijem će čelu biti Tomislav Nikolić, objavljena je u Službenom glasniku. U odluci se navodi da je zadatak Saveta da razmatra, usmerava i koordinira… »

Mihajlovićeva direktna: Nemam informaciju ko će biti novi premijer

Kurir 23.05.2017
OBRENOVAC - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da nema informaciju ko će biti novi premijer i da je za Vladu Srbije najvažnije da nastavi da radi kao i do sada. "Nemam… »

Pregovori o pristupanju Srbije EU: Razrešena 2 člana pregovaračkog tima

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Vlada Srbije razrešila je Roksandu Ninčić i Anu Ilić dužnosti člana pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU, objavljeno je u Službenom glasniku. Pre nešto više od nedelju dana Vlada Srbije, kako su tvrdili… »

Ministar Ljajić o novom premijeru: Najvažnije da buduća vlada funkcioniše kao tim

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Potpredsednik vlade Rasim Ljajić kaže da je najvažnije da buduća Vlada Srbije funkcioniše kao tim i da ispuni ono što je zacrtala - približavanje zemlje EU, ali i rešavanje ekonomskih problema. Upitan koja je po njemu najbolja opcija od… »

Sastanak s nemačkim parlamentarcima: Vučić sa delegacijom Bundestaga o EU putu i stabilnosti

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa predstavnicima nemackog Bundestaga sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu i znacaju bilateralnih odnosa sa Nemackom, kao i o stabilnosti regiona… »

Radna poseta Kijevu: Delegacija Skupštine Srbije na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Članovi delegacije Skupštine Srbije koju su činili potpredsednici Skupštine Veroljub Arsić i Gordana Čomić, kao i generalni sekretar Skupštine Svetislava Bulajić učestvovali su od 18. do 20. maja na godišnjoj međunarodnoj… »

Zamenik portparola Alijanse: NATO poštuje odluku Srbije o vojnoj neutralnosti

Kurir 23.05.2017
BEOGRAD - Srbija je izabrala put vojne neutralnosti i NATO u potpunosti poštuje to kao suverenu nacionalnu odluku, jer svaka zemlja ima pravo da izabere sopstvene odbrambene aranžmane, izjavio je zamenik portparola Alijanse Pirs Kazelot. "NATO u… »