Izvor: Kurir/Svet arhiva vesti 23.05.2017

Tereza Mej o krvavom napadu: Znamo ko je ubica, ali još nećemo da objavimo

Kurir 23.05.2017
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da policija i bezbednosne službe znaju identitet osumnjičenog bombaša samoubice, koji je ubio 22 osobe na koncertu u Mančester areni. Mej je, govoreći ispred zvanične rezidencije u Dauning stritu… »

Gore džamije u Britaniji: Osveta za napad u Mančesteru, muslimani pozivaju na razum

Kurir 23.05.2017
Džamija u britanskom gradu Oldamu je napadnuta samo nekoliko sati nakon napada u Mančesteru, gde je bombaš samoubica ubio 22 ljudi. Muslimanska zajednica u Mančesteru je upozorila da su vrata džamije zapaljena. Predstavnici lokalne zajednice su… »

Kim provocira rat: Ispalio raketu preko granice s Južnom Korejom, oni uzvratili paljbom

Kurir 23.05.2017
SEUL - Severna Koreja ispalila je danas neidentifikovani projektil preko granice sa Južnom Korejom, a južnokorejska vojska je saopštila da je ispalila pucnje upozorenja u pravcu tog objekta. South Korea's military 'fires warning shots' at unidentified… »

(Video) Kud nestade onolika ljubav prema vođi: Demonstranti zapalili kuću Uga Čaveza

Kurir 23.05.2017
KARAKAS - Opozicioni poslanik Pedro Luis Kastiljo izjavio je su demonstranti na zapadu Venecuele zapalili kuću u Barinasu u kojoj je kao dete živeo Ugo Čaves, kao i nekoliko vladinih zgrada.Poslanik Pedro Luis Kastiljo tvrdi da je Čavesova kuća u… »

Sofi je najmlađa žrtva masakra u Mančesteru: Bio je to njen prvi i poslednji koncert

Kurir 23.05.2017
Osmogodišnja Sofi Rouz Rusos najmlađa je žrtva masakra u Mančesteru. Ako imate neke informacije o terorističkom napadu u Mančesteru, javite se redakciji Kurira na 011/63-57-101 Devojčica je prvi put otišla na koncert sa majkom i sestrom koje su… »

Panika na londonskom aerodromu: Policija evakuisala i opkolila avion koji je leteo za Hrvatsku!

Kurir 23.05.2017
Avion kompanije "Izidžet" (EasyJet), na relaciji London - Pula, evakusan je na londonskom aerodromu Getvik. Kako je prenela splitska Slobodna Dalmacija pozivajući se na londonske medije, do evakuacije je došlo pošto je kod jednog od putnika pronađen… »

Biografija Hilari Klinton povezana sa Majn kampfom: Greška na Vikipediji brzo ispravljena

Kurir 23.05.2017
Članak na Vikipediji pod naslovom "Biografija Hilari Klinton" na engleskom jeziku je na 16 sati preusmeravao čitaoce na opis knjige "Moja borba" (Majn kampf) Adolfa Hitlera. Sudeći po aj-pi adresi urednika koji je poslednji unosio izmene u tekstu… »

Stravične povrede žrtava napada u Mančesteru: Tela unakažena ekserima i šrafovima!

Kurir 23.05.2017
Rođaci žene nastradale u terorističkom napadu u Mančesteru rekli su da su žrtve imale užasne povrede od metalnih šrafova i eksera. Kler But i njena 11-godišnja ćerka Holi (11) primljene su u bolnicu sa zastrašujućim ranama od rasprsnutih… »

Jedna zemlja EU polako gradi evropsku vojsku: U pitanju je tajni plan kako ga političari ne bi omeli

Kurir 23.05.2017
Posle politike i ekonomije, EU bi mogla da dobije i svoju vojsku, a na tome posebno radi jedna zemlja. Vojna saradnja država EU i danas uglavnom ostvaruje kroz članstvo u NATO paktu (uz opasku da nisu sve EU države članice pakta, i naravno, obrnuto)… »

(Video) Neonacista prešao u islam i odmah postao fanatik: Ubio dva cimera jer ne vole muslimane

Kurir 23.05.2017
TAMPA - Mladić sa Floride koji je ubio svoja dva cimera izjavio je policiji da je to učinio zato što su bili neonacisti i omalovažavali su njegovo nedavno preobraćanje u islam, a istražitelji su na mestu ubistva, gde ih je odveo, našli materijale… »