Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 23.05.2017

Oglasio se Gašić!

Mondo 23.05.2017
Budući šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je danas zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i funkciju u Predsedništvu SNS. Foto: MONDO/N. Janković Za Prvu televiziju, Gašić je rekao da je funkcija… »

Potop: Jako nevreme pogodilo Novi Sad! Foto, video

Mondo 23.05.2017
Novi Sad i okolinu danas nešto posle 12 sati pogodilo jako nevreme s kišom, grmljavinom, gradom i vetrom. Mrak usred dana - nadvili se crni oblaci. Saobraćaj je zbog toga otežan u većini delova Novog Sada, kao i u prigradskim naseljima. Kako se vidi… »

Upozorenje: Nepogode, pljuskovi i grad

Mondo 23.05.2017
Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje da se danas može očekivati pojava lokalnih kratkotrajnih vremenskih nepogoda, sa obilnijim pljuskovima i pojavom grada. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Isto upozorenje se, kako je navedeno u… »

Rat advokata: Za primopredaju potrebna policija

Mondo 23.05.2017
Kada će noovoizabrano čelništvo beogradskih advokata sesti u svoje fotelje ne zna se, jer ni danas nije došlo do najavljene primopredaje dužnosti. Foto: Tanjug/Sava Radovanović Primopredaja dužnosti u AKB koja je bila zakazana za 9 sati danas nije… »

Vinča:Deponija još tinja ali nema frke za zdravlje

Mondo 23.05.2017
Na deponiji u Vinči, kod Beograda, na kojoj je požar izbio u subotu, 18. maja, vatra i danas tinja u dubini tog smetlišta ali, tvrde nadležni, nema opasnosti po zdravlje ljudi kao ni okolne objekte. Foto: Screesnhot/Youtube "Požar je pod kontrolom … »

Konačno: Beograd će dobiti postrojenje za otpad!

Mondo 23.05.2017
Nakon požara na deponiji u Vinči ponovo pokrenuto pitanje - šta sa smećem i deponijama koje su nezdrave i ruglo grada? Grad Beograd najavljuje rešenje, po uzoru na svet. Foto: Mondo/ Goran Sivački "U toku je izbor za javno - privatnog partnera za… »

Haos u Krupnju: Izlile se reke! Foto, video

Mondo 23.05.2017
Nevreme napravilo haos u Krupnju - izlile se reke, voda nanela ogromne količine blata na puteve, ima odrona... Poplave i u Bajinoj Bašti. Zbog jake kiše u široj okolini Krupnja, nabujali potoci i rečice su naneli veće količine odrona i blata na… »

Sramota! Huligani uništili sadnice kod "Geneksa"

Mondo 23.05.2017
Grupa huligana uništala je tri sadnice i ukrala sistem za zalivanje na drvoredu pored autoputa kod zgrade "Geneksa" u Beogradu. Foto: Promo/Skupština grada Beograda/Beoinfo.rs Nadležni upozoravaju da se ovakva huliganstva, na žalost, ne dešavaju prvi… »

Ko je ostavio bebu u Beogradu?

Mondo 23.05.2017
Bebica od oko godinu i po dana pronađena je na Konjarniku, u blizini okretnice autobusa u Ustaničkoj. Foto: youtube/screenshot Reč je o devojčici koja je pronađena sinoć u Ustaničkoj ulici na Konjarniku, u blizini okretnice autobusa. Kako se… »

Nema mesta: Ni da imamo triput više vrtića...

Mondo 23.05.2017
Ni ove Beograd neće moći da obezbedi jednako pravo za svu predškolsku decu da idu u vrtić. Mesta jednostavno nema, a prijavljeno je tri puta više dece nego što ima "stolica" u vrtićima. Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock Na ovogodišnjem… »