Izvor: Niške vesti/Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Kod “Naisa” uhvaćen čovek koji je pokušao da prokrijumčari migrante

Niške vesti 23.05.2017
Tokom noći, oko 3:30 u blizini naplatne rampe “Nais” policija je zausavila vozilo marke pasat u i u njemu pronašla 10 ilegalnih migranata. “U vozilu kojim je upravljao F.M. je bilo osam migranata iz Avganistana, jedan iz Somalije i jedan iz… »

LEGALIZACIJA, OZAKONJENJE I PROJEKTOVANJE – S.S. PROJEKT GROUP

Niške vesti 23.05.2017
Delatnost biroa je prevashodno izrada tehničke dokumentacije za legalizaciju i ozakonjenje postojećih i izgradnju novih objekata visokogradnje kao i projekata za uređenje enterijera, kako stambenih tako i poslovnih objekte. – Projektovanje svih vrsta… »

Mladić pao sa zgrade u Nišu

Niške vesti 23.05.2017
U Hitnoj pomoi kažu da su mladića, po dolasku na lice mesta, zatekli bez svesti, ali da je disao i davao znake života. „On je nakon toga prebačen u Urgentni centar“, kažu u Hitnoj. Prema rečima očevidaca, reč je o mladiću, koji je, kako oni… »

Komunalna policija staje na put prodaji „na crno“ na Tvrđavskoj pijaci

Niške vesti 23.05.2017
Budući da se prodaja na veliko vrši samo na Kvantaškoj pijaci, vanpijačni prodavci koji svoju robu pokušavaju da prodaju pored gradskih tržnica, sada će aktivno biti kontrolisani, naročito pored Tvrđave. Komunalnoj policiji i Komunalnoj… »

Ne zna se gde će završiti bogata zbirka Galerije „Srbija“

Niške vesti 23.05.2017
Galerija savremene likovne umetnosti (GSLU) je u ponedeljak, 22. maja dobila upozorenje Uprave za imovinu grada Niša da do 1. juna napusti galerijski prostor “Srbija”, te da ima manje od sedam dana da iseli sav fond koji poseduje. Kako objašnjavaju… »

Na besplatne studije samo profili potrebni državi?

Niške vesti 23.05.2017
Nakon donošenja novog Zakona o obrazovanju, fakulteti će na besplatne studije upisivati samo ono što državu interesuje, izjavio je u Nišu ministar prosvete Mladen Šarčević. On je na tribini u Rektoratu Univerziteta učestvovao na završenoj javnoj… »

Kulturno – istorijska blaga Niša uskoro dostupna posetiocima?

Niške vesti 23.05.2017
Od nedovoljno istražene vile sa oktogonom koja se nalazi na Gradskom polju, preko neistraženih delova Tvrđave pa sve do neprocenjivo vrednih mozaika i ruševina na Medijani… Grad Niš leži na gotovo neistraženom kulturno istorijskom bogatstvu. Kako… »

Mališani iz „Čarolije“ ulepšali Noć muzeja i finale Bum festa

Niške vesti 23.05.2017
Hor „Čarolija“ ima pune ruke posla poslednjih dana. Finale Bum festa i Narodna biblioteka Stevan Sremac u Noći muzeja ne bi bili isti da sve prisutne, sa scene nisu pozdravili raspevani mališani iz ovog dečijeg hora. Devojčice sa crvenim… »

Na „Naissus Fest“-u i di-džejevi iz Nemačke i Beograda

Niške vesti 23.05.2017
Festival se ove godine održava po sedmi put, a prema najavama organizatora, očekuje se preko 4000 posetilaca. “Ovaj “Naissus” će biti pravi vizuelno-scenski spektakl jer spremamo produkciju kakva do sada nije bila na našem festivalu”, ističu… »

Nagrada „Branko Miljković“ ovogodišnjem „princu poezije“ biće dodeljena u Gradskoj kući

Niške vesti 23.05.2017
Laueratu nagrade za knjigu poezije iz 2016. beogradskom pesniku Marjanu Čakareviću nagrada će biti uručena u Gradskoj kući od 18 sati. Ovogodišnji laureat do sada izdao 5 knjiga poezije, a nagradom “Branko Miljković” biće nagrađen za knjigu… »