Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 23.05.2017

UŽAS: 22 osobe poginule u eksploziji bombe na koncertu Arijane Grande

Nova ekonomija 23.05.2017
Britanska policija potvrdila je da su 22 osobe poginule, a preko 60 ih je ranjeno u velikoj eksploziji posle koncerta američke pop zvezde Ariane Grande u Mančesteru u Engleskoj u ponedeljak uveče. kada je bombaš samoubica aktivirao eksplozivnu… »

Gašić: Funkcija šefa BIA je ponuda koja se ne odbija

Nova ekonomija 23.05.2017
Funkcioner Srpske napredne stranke i nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je funkcija šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) ponuda koja se ne odbija i da mu je velika čast što mu je to mesto ponuđeno. "Ukoliko izabrani… »

Stamatović: Proglašavanje Zlatibora prirodnim dobrom je demonstracija sile vlasti SNS-a

Nova ekonomija 23.05.2017
Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da je odluka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da se Zlatibor proglasi prirodnim dobrom i zaustavi izgradnju gondole demonstracija sile… »

Mihajlović: Nemam informaciju ko će biti novi premijer

Nova ekonomija 23.05.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema informaciju ko bi mogao da bude novi premijer Srbije. "Za vladu je važno da radi sve što je do sada rađeno, da nema zastoja i da sve što je planirano… »

U firmama za obezbeđenje i čišćenje 15 odsto zaposlenih radi na crno

Nova ekonomija 23.05.2017
Inspekcija za rad ustanovila je u firmama za fizičko-tehničko obezbeđenje i čišćenje da 15 odsto radnika nema ugovor o radu, niti su bili prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka… »

Demonstranti u Venecueli zapalili rodnu kuću Uga Čavesa

Nova ekonomija 23.05.2017
Demonstranti koji više od 50 dana protestuju zahtevajući ostavku predsednika Venecuele Nikolasa Madura zapalili su na zapadu zemlje kuću u kojoj je bivši lider Ugo Čaves proveo detinjstvo, saopštile su lokalne vlasti. Tužilaštvo je saopštilo da… »

Šarčević: Uskoro otkazi zbog previše zaposlenih, prevelikog trošenja novca i nerada

Nova ekonomija 23.05.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će novi krug racionalizacije u obrazovanju koji počinje na leto prvenstveno obuhvatiti radnike angažovanje po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u institucijama… »

Ljajić: Firme u sastavu Agrokora u Srbiji posluju stabilno

Nova ekonomija 23.05.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su firme u sastavu hrvatskog koncerna "Agrokor" koje posluju u Srbiji i dalje stabilne i ispunjavaju obaveze prema malim dobavljačima. "Poslovanje u Srbiji je stabilno, ali… »

Vlada će doneti Uredbu koja će proglasiti Zlatibor prirodnim dobrom

Nova ekonomija 23.05.2017
Zorana Mihajlović najavila je da će biti doneta Uredba koja će proglasiti Zlatibor prirodnim dobrom kako bi se sačuvala ta planina od nekontrolisane gradnje. Takođe, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva rekla je i da se već radi na… »

Patrijarh Irinej osveštaće u subotu crkvu Tomislava Nikolića

Nova ekonomija 23.05.2017
Patrijarh srpski Irinej osveštaće hram Svetog velikomučenika Dimitrija, zadužbinu odlazećeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića u njegovom rodnom selu Bajčetini. Patrijarh će, uz sasluženje episkopa šumadijskog Jovana i nekoliko arhijereja… »