Izvor: Novi magazin arhiva vesti 23.05.2017

Savet bezbednosti osudio bombaški napad u Mančesteru

Novi magazin 23.05.2017
Savet bezbednosti UN osudio je danas "gnusni teroristički napad" u Mančesteru "počinjen protiv nedužnih mladih ljudi". Ambasador Urugvaja pri UN Elbio Roseli, aktuelni predsedavajući Saveta bezbednosti, pročitao je tekst osude na početku današnjeg… »

Napadač iz Mančestera identifikovan kao Britanac Salman Abedi

Novi magazin 23.05.2017
Neimenovani američki zvaničnici naveli su danas da su vlasti Velike Britanije identifikovale bombaša-samoubicu iz Mančestera, koji je usmrtio 22 osobe, kao Salmana Abedija. Šef mančesterske policije potvrdio je da je osumnjičeni za sinoćni napad… »

Živković: BIA nije osnovana da bude tajna policija jedne partije ili čoveka

Novi magazin 23.05.2017
Predsednik Nove stranke i poslanik u Skupštini Srbije Zoran Živković izjavio je danas da dramatična situacija u Srbiji eskalira postavljanjem bivšeg ministra odbrane i člana Predsedništva Srpske napredne stranke Bratislava Gašića na čelo… »

Novi Sad zahvatilo nevreme praćeno gradom

Novi magazin 23.05.2017
Novi Sad je danas oko 12.30 zahvatilo nevreme praćeno veoma jakim pljuskom, olujnim vetrom i grmljavinom, a neko vreme padao je i led veličine klikera. Nad Novim Sadom nadvili su se gusti tamni oblaci pa je utisak bio kao da je pao mrak, a nakon toga… »

Gašić: Zamrzao sam članstvo u SNS

Novi magazin 23.05.2017
Budući šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je danas zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i funkciju u Predsedništvu SNS. Za Prvu televiziju, Gašić je rekao da je funkcija koju će preuzeti za… »

Vulin: Haradinaj ponovo preti Srbima, Srpska lista ih brani

Novi magazin 23.05.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavama o formiranju kosovske vojske nastavlja da preti Srbima. On je u saopštenju izrazio nadu da će… »

Mihajlović: Deonica Surčin - Obrenovac biće završena do kraja 2019.

Novi magazin 23.05.2017
Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je danas da je plan da deonica Surčin - Obrenovac na Koridoru 11 bude završena do kraja 2019. godine i da radovi teku predviđenom dinamikom. Ona je tokom obilaska radova na toj deonici najavila da će sa kineskom… »

Golden Stejt u velikom finalu NBA lige

Novi magazin 23.05.2017
Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto su noćas u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije pobedili San Antonio sa 129:115 i eliminisali ga sa 4:0. Golden Stejt je postao prva ekipa u istoriji NBA lige koja je… »

Ministarsvo građevinarstva Srbije negira tvrdnju predsednika Opštine Čajetina

Novi magazin 23.05.2017
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je danas odbacilo tvrdnju predsednika Opštine Čajetina, Milana Stamatovića da Vlada Srbije hitnim proglašavanjem Zlatibora za prirodno dobro, oduzima toj opštini pravo na izgradnju… »

Usvojena četiri ekonomska zakona

Novi magazin 23.05.2017
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas četiri ekonomska zakona.Izglasani su Zakon o davanju garancija Srbije u korist Nemačke razvojne banke (KfW) po zaduženju Elektroprivrede Srbije (EPS), kao i zakon kojim se daju garancije za kredite KfW po… »