Izvor: Politika arhiva vesti 23.05.2017

Identifikovane dve žrtve napada u Mančesteru

Politika 23.05.2017
LONDON – Osmogodišnja devojčica je najmlađa žrtva sinoćnjeg samoubilačkog napada na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru, kojom prilikom su 22 osobe izgubile život, a desetine povređene, saopštile su danas lokalne vlasti. U… »

Bratislav Gašić šef BIA

Politika 23.05.2017
Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Bratislav Gašić biti novi direktor Bezbednosno-informativne agencije čime su počela imenovanja u izvršnoj vlasti. On je najavio da će se ime novog premijera znati 11, 12. ili… »

Počela gradnja novog mosta preko Kolubare i Save

Politika 23.05.2017
OBRENOVAC – Kineska kompanija C C C C je počela da gradi novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, dug skoro 1,6 kilometara, i već je postavljeno 50 šipova, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je rekla da će… »

Auča sat vremena držali na prelazu Merdare

Politika 23.05.2017
Fudbaler Crvene zvezde Kalid Aučo doživeo je neprijatnost na administrativnom prelazu Merdare, pošto je više od sat vremena čekao dozvolu iz Prištine da uđe na Kosovo i Metohiju jer njegova zemlja Uganda nije priznala nezavisnost Kosova. Auču je… »

Vlada osnovala Kancelariju za saradnju sa Rusijom i Kinom

Politika 23.05.2017
Vlada Srbije osnovala je Kancelariju za saradnju s Rusijom i Kinom, koja će obavljati stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s tim zemljama. U najnovijem službenom glasniku, naime, objavljena… »

Mihajlović: Nemam informaciju ko će biti novi premijer

Politika 23.05.2017
OBRENOVAC - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da nema informaciju ko će biti novi premijer i da je za Vladu Srbije najvažnije da nastavi da radi kao i do sada. „Nemam… »

Inspekcija rada: 15 odsto radnika u obezbeđenju i čišćenju radi na crno

Politika 23.05.2017
U dvodnevnim kontrolama koje su inspektori rada obavili kod poslodavaca čija je pretežna delatnost fizičko-tehničko obezbeđenje i čišćenje, otkriveno je da je oko 15 odsto zatečenih radnika angažovano „na crno”. Kako je saopšteno iz… »

U „pasatu” prevozio deset migranata

Politika 23.05.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su F.M. (1979) iz BiH zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Policija je u toku… »

Pušteno u rad postrojenje prirodnog gasa u Ostrovu

Politika 23.05.2017
POŽAREVAC - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev pustili su danas u rad Nisovo postrojenje za proizvodnju i veleprodaju prirodnog komprimovanog gasa na gasnom polju Ostrovo koji ce godišnje… »

Rasprava advokata uz obezbeđenje i policiju

Politika 23.05.2017
„Staro” rukovodstvo nije dozvolilo Jugoslavu Tintoru, koga je oko 500 advokata izabralo za novog predsednika komore, da preuzme vlast. Iako je bila zakazana za devet časova, primopredaja dužnosti između „starih” i „novih” organa u… »