Izvor: Pravda arhiva vesti 23.05.2017

Masakr u Britaniji: Na koncertu američke pop zvezde Arijane Grande u Mančesteru najmanje 19 mrtvih! (foto/video)

Pravda 23.05.2017
Policija u Mančesteru saopštila je da je na koncertu pop pevačice iz SAD Arijane Grande u tom gradu došlo do incidenta u kom je stradalo 19 ljudi, a veliki je broj povređenih. Policija će napad tretirati kao teroristički, navedeno je. Prvobitna… »

Britanija kuva: Napad na džamiju u Oldamu, osveta za Mančester (foto)

Pravda 23.05.2017
Džamija u britanskom gradu Oldamu, koji je blizu Mančestera, napadnuta je nekoliko sati nakon terorističkog napada na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančester areni, kada su poginule 22 osobe. Vrata džamije, koja je i obrazovni centar… »

Potop u Novom Sadu: Škola potonula pod vodu, automobili rone kao podmornice! (video)

Pravda 23.05.2017
Novi Sad su nešto posle 12 časova prekrili tamni oblaci toliko da je zavladao mrak na ulicama, a potom je usledila oluja praćena grmljavinom, ledom i provalom oblaka. U Osnovnoj školi "Svetozar Marković Toza" na Detelinari je prekinuta nastava jer je… »

Haradinaj odlepio: Ubediću Srbe da je kosovska vojska u njihovom interesu

Pravda 23.05.2017
Kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj najavio je da će kosovska vojska biti formirana u roku od 90 dana od početka rada budućeg saziva vlade. On je rekao da će pokušati da ubedi Srbe da je "kosovska vojska i u njihovom interesu", ali ako u… »

Samo on može da sruši mila: Momir će biti predsednički kandidat opozicije u Crnoj Gori?

Pravda 23.05.2017
Nekadašnji predsednik Crne Gore i bivši premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović, koji smatra da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna, vraća se u politiku i postoji mogućnost da bude predsednički kandidat opozicionog Demokratskog fronta… »

Opasno koškanje: Na kakav je to ispaljeni projektil Severne Koreje, vojska Južne uzvratila vatrom?

Pravda 23.05.2017
Severna Koreja ispalila je neidentifikovani projektil preko granice s Južnom Korejom, a južnokorejska vojska ispalila je pucnje upozorenja u pravcu tog objekta, javljaju agencije. Pozivajući se na neimenovanog vojnog zvaničnika, kažu da vojska Južne… »

Nemci opleli po Hrvatima: Falsifikuju istoriju u prilično problematičnom filmu (video)

Pravda 23.05.2017
Ugledni nemački dnevnik "Frankrufter rundšau" objavio je oštru kritiku hrvatskog dokumentarca, u kojoj potvrđuje da je reč o projektu, koji falsifikuje istoriju. Uz podsećanje da je odluka gradskih vlasti da nagradu Grada Zagreba dodeli upravo filmu… »

Gašić o poziciji šefa BIA: Ovakva ponuda se ne odbija

Pravda 23.05.2017
Visoki funkcioner SNS Bratislav Gašić izjavio je da mu je velika čast što ga je premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao da vodi Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) i da je to ponuda koja se ne odbija. "I do sada sam radio… »

Erdogan uništava kfor: Evropa već našla krivca za raspad mirovne misije na Kosmetu!

Pravda 23.05.2017
Austrijski poslanici u Evropskom parlamentu upozoravaju predsednika Turske Tajipa Redžepa Erdogana da blokada u NATO ugrožava misiju na Kosovu. Poslanik Narodne partije Austrije (OVP) Otmar Karas istakao da je isključenje Austrije iz programa NATO… »

Dodik: Hrvatska dodatno ponižava izbegle Srbe i to na nepodnošljivo ciničan način!

Pravda 23.05.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je nekorektnim i ponižavajućim to što hrvatske vlasti traže od Srba da plate čišćenje ruševina njihovih kuća u Hrvatskoj, uništenih 1995. godine u hrvatskoj vojnoj i policijskoj akciji "Oluja". -… »