Izvor: Ritam grada Kg/Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Dan sveslovenske pismenosti u Univerzitetskoj galeriji

Ritam grada Kg 23.05.2017
U okviru programa obeležavanja 41 godine postojanja Univerziteta u Кragujevcu, sutra od 18 časova, u Univerzitetskoj galeriji u Кragujevcu, biće obeležen Dan sveslovenske pismenosti, sa temom „(PRA)SLOVEN“, koji Univerzitet u Кragujevcu… »

Mladi pravnici iz Kragujevca uspešni na takmičenju u simulaciji suđenja

Ritam grada Kg 23.05.2017
Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu osvojio je drugo mesto na Republičkom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti krivičnog procesnog prava, održanom u Beogradu. Pobednik takmičenja je Pravni fakultet Univerziteta u Nišu… »

Izložba Hidden, Borisa Burića

Ritam grada Kg 23.05.2017
Izložba Hidden, autora Borisa Burića, biće otvorena večeras u 20 časova, u Galeriji SKC-a. … Pojava nevidljivog prisustva je tema serije fotografija Hidden koju je Boris Burić napravio tokom svog rezidencionalnog boravka u ribarskom selu Canical… »

„Crvenkapa i zbunjeni vuk“ u PZD

Ritam grada Kg 23.05.2017
Sutra od 18 sati, na repertoaru Pozorišta za decu naći će se predstava „Crvenkapa i zbunjeni vuk“. Ova vesela savremena bajka je priča u kojoj je sve izokrenuto u odnosu na sadržaj poznate bajke „Crvenkapa“. Snoviđenje nestašnog i… »

GV: Pojednostavljen postupak za upis dece u predškolske ustanove

Ritam grada Kg 23.05.2017
Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost predškolskim ustanovama “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“ na izmene i dopune Pravilnika o načinu, kriterijumu i postupku prijema dece u te ustanove. Radi se zapravo o izmenama i dopunama… »

Otvoren prvi Festival muzičke omladine

Ritam grada Kg 23.05.2017
U organizaciji Udruženja Muzička omladina Kragujevac uz podršku Muzičke škole “Dr Miloje Milojević“ i pod pokroviteljstvom grada Kragujevca u sali Prve kragujevačke gimnazije otvoren je prvi Festival muzičke omladine. “Festival ovakvog… »

Grad uskoro preuzima RTK?

Ritam grada Kg 23.05.2017
Gradsko veće Kragujevca donelo je zaključak o podnošenju zahteva Vladi Republike Srbije za preuzimanje osnivačkih prava nad Radio televizijom Kragujevac. Ukoliko Vlada Srbije da saglasnost i donese odgovarajuća akta iz svoje nadležnosti, konačnu… »

Akademija „Oxford” na novoj lokaciji

Ritam grada Kg 23.05.2017
Flora Lewis je jednom izjavila da učenje novog jezika nije učenje drugih reči za iste stvari, već sticanje sposobnosti da se razmišlja na drugom jeziku i drugi način. Ukoliko to želite, sve što treba da uradite je da posetite Akademiju Oxford… »

Koncert Danice Krstić u Kragujevcu

Ritam grada Kg 23.05.2017
Ljubitelje muzike Danice Krstić moći će da uživaju u njenom predivnom glasu, u četvrtak, od 20 časova, u sali Prve kragujevačke gimnazije. Muzičku pratnju činiće prof. Ivica Đokić – klavir, prof. Milan Marinković – gitara i Saša… »

Veče posvećeno Isidori Sekulić

Ritam grada Kg 23.05.2017
Povodom 140 godina od rođenja Isidore Sekulić, danas u 19 časova, u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“, biće priređeno veče njoj posvećeno. O svojevrsnoj romasiranoj biografiji ove znamenite srpske književnice govoriće autorka, Laura Barna… »