Izvor: RTS arhiva vesti 23.05.2017

Racije nakon napada u Mančesteru, poznat identitet bombaša, uhapšen 23-godišnji muškarac

RTS 23.05.2017
Bezbednosni zvaničnici istražuju napad u Mančesteru u kojem su poginule 22 osobe a povređeno je 59. Policija saopštava da je reč o bombašu-samoubici a britanska premijerka navodi da je on birao vreme i mesto kako bi izazvao maksimalnu štetu… »

Mančester: Bombaš-samoubica libijskog porekla, opasnost od terorizma na "kritičnom" nivou

RTS 23.05.2017
Dvadesettrogodišnji Salman Abedi osumnjičen je za samoubilački napad u Mančesteru, u kojem su poginule 22 osobe. Bi-Bi-Si javlja da je reč o mladiću rođenom u Mančesteru, u porodici koja je libijskog porekla. Veruje se da je Abedi doputovao vozom… »

Gašić: Zamrznuo sam stranačke funkcije

RTS 23.05.2017
Budući šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i funkciju u Predsedništvu SNS-a. Gašić je za Televiziju Prva rekao da je funkcija koju će preuzeti za njega… »

Muškarac koji je juče otet osumnjičen je za pokušaj ubistva

RTS 23.05.2017
Uhapšen je muškarac (41) iz Novog Sada kojeg policija sumnjiči za pokušaj ubistva i za podmetanje bombe. Prema navodima medija, on je bio žrtva pokušaja otmice u ponedeljak. Uhapšen je G. C. (41), zbog sumnje da je počinio krivična dela ubistvo u… »

Izlile se reke u Krupnju, 12 kuća poplavljeno

RTS 23.05.2017
Jako nevreme praćeno kišom je oko 16 časova pogodilo Krupanj i izazvalo poplave. Poplavljeno je 12 kuća, a velikom broju domaćinstava pretila je opasnost od plavljenja. Premijer naredio da u Krupanj dođu timovi koji će pomoći građanima, rekao je… »

Zastave EU spuštene na pola koplja

RTS 23.05.2017
Zbog terorističkog napada u Mančesteru zastave EU spuštene su na pola koplja ispred sedišta Evropske komisije u Briselu. Znamenitosti Rima u mraku u znak počasti prema žrtvama napada u Mančesteru. Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker… »

Počela gradnja novog mosta preko Kolubare i Save

RTS 23.05.2017
Kineska kompanija "SSSS" počela je da gradi novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, dug skoro 1,6 kilometara, i već je postavljeno 50 šipova. Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će deonica Koridora… »

LDP: Postavljanje direktora BIA ubuduće rešiti zakonom

RTS 23.05.2017
Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović smatra da se pitanje imenovanja direktora BIA ubuduće mora regulisati zakonom, tako što će se propisati da čovek koji upravlja Bezbednostno-informativnom agencijom mora imati profesionalno iskustvo kao preduslov… »

Haradinaj: Vojska u prva tri meseca nove vlade

RTS 23.05.2017
Kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj najavio je da će kosovska vojska biti formirana u roku od 90 dana od početka rada budućeg saziva vlade. On je rekao da će pokušati da ubedi Srbe da je "kosovska vojska i u njihovom interesu", ali ako u… »

Usvojeni zakoni o davanju garancija za zajmove EPS-u i EMS-u

RTS 23.05.2017
Skupština Srbije usvojila je zakone o davanju državnih garancija za zajmove EPS-u i EMS-u kod Nemačke razvojne banke KfW. EPS će se kod KfW zadužiti za 45 miliona evra za projekat "Modernizacija sistema za otpepeljavanje TE "Nikola Tesla A", a EMS za… »