Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Divlje svinje uništile zasade

RTS 23.05.2017
Meštani staroplaninskih sela u opštini Dimitrovgrad, kažu da divlje svinje godinama uništavaju njihove zasade kukuruza i krompira. Ratari su ovog proleća zbog toga prinuđeni da presejavaju svoje njive. Za pomoć su se obratili lovacima i lokalnoj… »

Premijera predstave "Rubište" u Šapcu

RTS 23.05.2017
U Šabačkom pozorištu, večeras će premijerno biti izvedena predstava "Rubište" po tekstu glumca Ninoslava Đorđevića u režiji Kokana Mladenovića. Predstavom visoke produkcije ovaj teatar zaokružuje sezonu trilinga rediteljskih asova, koju su… »

Nišlijke na Vatrogasnim olimpijskim igrama?

RTS 23.05.2017
Na Vatrogasnim olimpijskim igrama u Austriji od 9. do 16. jula, Srbiju će predstavljati ženska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Niš. Njihov odlazak je, međutim, neizvestan jer nemaju dovoljno novca za put. Ogromna volja i vežbanje tokom cele… »

Daničin sir najbolji na Novosadskom sajmu

RTS 23.05.2017
Danica Terzić iz Mokrina se više od trideset godina bavi proizvodnjom čuvenog rolovanog mokrinskog sira. Kvalitet njenih proizvoda potvrđen je brojnim priznanjima, a najveće je stiglo sa Novosadskog sajma u vidu diplome - šampion kvaliteta grupe… »

Higijena usta i zuba utiče na opšte zdravlje

RTS 23.05.2017
Oralno zdravlje ima veliki uticaj na opšte zdravlje, a utiče i na govor i spavanje. Zato higijenu usta i zuba treba održavati tokom čitavog života. Mere zaštite treba primenjivati tokom čitavog života, čak i pre nicanja zuba. U predškolskom i… »

Postavljene silikonske kape za ptičija gnezda

RTS 23.05.2017
Na dalekovodu Petrovac na Mlavi - Požarevac postavljene su silikonske kape, kako bi ptice mogle da se gnezde na njima. Sa druge strane, ove kape sprečavaju ispadanje dalekovoda usled štete koje ptice mogu da nanesu. Dalekovodi su postali dom… »

Otvorena sezona auto-trka u Kraljevu

RTS 23.05.2017
Dvodnevni vikend program na autodromu Beranovac kod Kraljeva, doneo je dosta uzbuđenja kako na stazi, tako i među više hiljada ljubitelja sportskog automobilizma, ne samo iz Kraljeva već iz čitave zemlje. Sezona auto-trka otvorena je u subotu kada… »