Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 23.05.2017

Preminuo Rodžer Mur u 89. godini života

RTV 23.05.2017
LONDON - Porodica proslavljenog glumca Rodžera Mura, zapamćenog po ulogama Džejmsa Bonda, objavila je na Tviteru da je glumac umro je u 89. godini života, saopštava Rojters. "Teška srca obaveštavamo javnost da je naš voljeni otac preminuo u… »

Kulturna saradnja sa Kinom

RTV 23.05.2017
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i administrator Državne uprave za kulturno nasleđe Kine Liu Judžu potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti kulturnog nasleđa. "Memorandum predstavlja… »

Kan: Gavrasu nagrada za životno delo

RTV 23.05.2017
KAN - Na jubilarnom Kanu Nikol Kidman, Kolin Farel, Izabel Iper... Oskarovac Kosta Gavras dobitnik je prestižne nagrade France-Culture Cinema za životno delo. Veliki grčki i francuski reditelj, oskarovac Kosta Gavras, dobitnik je prestižne nagrade… »

Tuševljakoviću uručena Evropska nagrada za književnost

RTV 23.05.2017
BRISEL - Darko Tuševljaković ovogodišnji je dobitnik Evropske nagrade za književnost za roman "Jaz". Delo je pre nekoliko meseci objavljeno u izdanju "Arhipelaga". Sa njim je večeras na dodeli nagrada razgovarao novinar RTV-a Ivan Ilić.… »

Premijera dokumentarnog filma "Lica Lafore"

RTV 23.05.2017
BEOGRAD - U četvrtak, 25. maja u 18 časova održaće se premijera dokumentarnog filma "Lica Lafore" u zgradi Jugoslovenske kinoteke. Film "Lica Lafore" dokumentuje sudbinu porodice Gajić iz Banja Luke i njihovu višegodišnju nadljudsku borbu za… »