Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 23.05.2017

Najmanje 22 poginulih u eksploziji u Mančester areni

Slobodna Evropa 23.05.2017
Britanija je u ponedjeljak veče, prema prvim pretpostavkama policije, pogođena najvećim terorističkim aktom nakon bombaškog napada na London 2005. U napadu u areni u Mančesteru gdje se održavao koncert američke muzičke zvijezde Ariane Grande… »

Novi posao za Tomislava Nikolića

Slobodna Evropa 23.05.2017
Odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čijem će čelu biti odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić, objavljena je u najnovijem broju "Službenog glasnika". U Odluci se navodi da je zadatak Saveta da… »

Uvjetna kazna devetorici zbog nasilja u Sobranju

Slobodna Evropa 23.05.2017
Devetorica optuženih za nasilje u makedonskom parlamentu 27. aprila pred sudom su priznali krivicu, te su osuđeni su na uvjetnu kaznu. Osmorica na šest mjeseci ,a jedan optuženik je dobio uvjetnu kaznu od 1,6 godina, ako u određenom roku ne ponove… »

Janković: Saradnja samo sa onima koji neće sa Vučićem

Slobodna Evropa 23.05.2017
Predsednik Pokreta Slobodni gradjani Srbije Saša Janković izjavio je da je spreman na saradnju sa svim partijama opozicije koje dele osnovne civilizacijske i ljudske vrednosti sa tim pokretom i koje se obavežu da neće prikriveno saradjivati sa… »

Protest u Beogradu: Nećemo ministre koji služe ubici Zorana Đinđića

Slobodna Evropa 23.05.2017
Nekoliko desetaka članova omladine Demokratske stranke (DS) okupilo se pred vladom Srbije u Beogradu, uz poruku “Nećemo ministre koji služe Zvezdanu Jovanoviću". Konkretan povod njihove akcije je desetogodišnjica izricanja prvostepene presude… »

Gašić zamrznuo članstvo u Srpskoj naprednoj stranci

Slobodna Evropa 23.05.2017
Budući šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je danas zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i funkciju u Predsedništvu SNS. Za Prvu televiziju, Gašić je rekao da je funkcija koju će preuzeti za… »

Marković: Politička distanca s Rusijom nije opredjeljenje Vlade

Slobodna Evropa 23.05.2017
Crnogorski premijer Duško Marković gostujući u emisiji “Odgovoran odgovor” na Radiju Crne Gore, rekao je da politička distanca s Rusijom nije opredjeljenje crnogorske Vlade. “Mi smo golgotu prošli do onog što su stavovi Rusije povodom… »

Bivši direktor CIA upozoravao Ruse da se ne miješaju u izbore

Slobodna Evropa 23.05.2017
Bivši direktor Centralne američke službe (CIA) John Brennan izjavio je danas da je upozoravao Rusiju da se ne miješa u predsjedničke izbore u SAD. Brennan je na Odboru za obavještajna pitanja Zastupničkog doma Kongresa potvrdio je kako je… »

Lavrov i Stier o novim odnosima Hrvatske i Rusije

Slobodna Evropa 23.05.2017
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u Moskvi da nema političke pozadine u odlukama ruskih banaka u slučaju Agrokora. On se u Moskvi sastao s hrvatskim kolegom Davorom Ivom Stierom, koji je to ocijenio početkom nove faze u odnosima… »

Odluka o Nacionalnom savetu Srbije za saradnju sa Rusijom i Kinom

Slobodna Evropa 23.05.2017
Odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čijem će čelu biti odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić, objavljena je u najnovijem broju Službenog glasnika. U odluci se navodi da je zadatak Saveta da… »