Izvor: Sputnik arhiva vesti 23.05.2017

Momir ponovo u igri — kandidat DF za predsednika Crne Gore?

Sputnik 23.05.2017
Nekadašnji predsednik Crne Gore i bivši premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović, koji smatra da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna, vraća se u politiku i postoji mogućnost da bude predsednički kandidat opozicionog Demokratskog fronta… »

Naoružani Albanci okupirali granicu Crne Gore (foto)

Sputnik 23.05.2017
Veća grupa Albanaca, među kojima je bilo i onih u maskirnim uniformama i sa naoružanjem, okupila se u svojevrsni vojni kamp na vrhu planine Rumije, iznad Bara, i to 21. maja, kada je zvanična Crna Gora obeležavala Dan nezavisnosti. Pored ljudi u… »

Zaev: Biće vlade, trudimo se, bar zbog Brisela

Sputnik 23.05.2017
Mandatar za sastav nove vlade i lider SDSM-a Zoran Zaev izjavio je u Tetovu da su u toku pregovori sa svim albanskim partijama o formiranju nove vlade i ocenio da se oni kreću u „pozitivnom smeru“. „Pregovori su u toku sa svim političkim… »

Marković: Ne želimo distancu sa Rusijom

Sputnik 23.05.2017
Vlada Crne Gore nije opredeljena za političku distancu sa Rusijom, poručio je premijer Duško Marković i dodao da je ta država tokom 11 godina nezavisnosti postigla tri cilja, od kojih je najveći članstvo u NATO-u. Marković je poručio opoziciji… »

Eksplozija u predgrađu Damaska

Sputnik 23.05.2017
Snažna eksplozija odjeknula je u blizini četvrti Seida Zeinab u južnom predgrađu Damaska, izjavili su očevici za Sputnjik. „Eksplozija se dogodila, najverovatnije, pored vojnog punkta na ulazu u Seid Zeinab na magistrali prema aerodromu“, rekao… »

Devojčice Safi (8) i Džordžina (16) prve poznate žrtve

Sputnik 23.05.2017
Džordžina Kalander (16) je prva identifikovana žrtva terorističkog napada na koncertu Arijane Grande u Mančesteru. Druga je osmogodišnja devojčica. Džordžina je u nedelju, neposredno pred odlazak na koncert svog idola, na svom nalogu na Tviteru… »

Seul: Hvala Rusiji za pomoć u sprečavanju provokacija Pjongjanga

Sputnik 23.05.2017
Južna Koreja je zahvalna Rusiji i Kini zbog njihovih napora u sprečavanju mogućih provokacija Severna Koreja 25. aprila, na godišnjicu armije, izjavio je specijalni izaslanik novoizabranog južnokorejskog predsednika Mun Džen Ina, Song Jang Džil. U… »

Duterte: Filipinima treba pomoć Rusije u naoružanju

Sputnik 23.05.2017
Rusija je blizak prijatelj Filipina, Manila želi da učvrsti odnose sa Moskvom u svim pravcima, izjavio je filipinski predsednik Rodrigo Duterte na početku sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Kremlju. Filipinima je potrebno savremeno… »

Stejt department: Novi budžet za borbu protiv „ruske agresije“

Sputnik 23.05.2017
Nacrt budžeta Stejt departmenta SAD za narednu finansijsku godinu omogućava „suprotstavljanje ruskoj agresiji“, izjavio je direktor Uprave Stejt departmenta za pružanje pomoći u inostranstvu Geri Sastri. „Ovaj nacrt budžeta nam omogućava da se… »

Šreder: Vreme je da Nemačka odustane od izolacije Rusije

Sputnik 23.05.2017
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder smatra da nakon parlamentarnih izbora Nemačka može da promeni odnos prema Rusiji i da zauzme realniji stav. „Rusija je najvažniji sused Evropske unije i član Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Takva se… »