Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Žitelji Zmajeva ogorčeni: Celo selo za doktorku koja je uprkos peticiji prestala da radi

Večernje novosti 23.05.2017
Žitelji Zmajeva ogorčeni zato što su, uprkos peticiji, ostali bez dr Dubravke Grozdić. Pacijenti uporni u zahtevu da omiljena mlada lekarka dobije posao za stalno. ŽITELjI Zmajeva, sela sa oko 4.000 stanovnika u opštini Vrbas, zatražili su… »

Tvrđava kao ukras Užica

Večernje novosti 23.05.2017
Emir Kusturica i Branislav Mitrović o obnovi starog grada na Đetinji. Posle sanacije postaće deo jedinstvene turističke ponude. REDITELj Emir Kusturica i akademik Branislav Mitrović, u društvu gradonačelnika Tihomira Petkovića, obišli su u… »

Boronja - "kralj" Peštera

Večernje novosti 23.05.2017
Borbe bikova izlaze iz senke čuvenih "košija" - trka konja. NOVI PAZAR - Iako se održavaju decenijama, borbe bikova na Pešteru su nekako uvek bile u senci čuvenih "košija", trka konja, pa nikada nisu mogle da dostignu popularnost "korida" na Grmeču… »

O miru, saradnji i dobrosusedstvu

Večernje novosti 23.05.2017
Konferencija o regionalnoj stabilnosti biće održana 9.juna u podne u Kulturnom centru Novog Sada.Biće to neka vrsta okruglog stola, na kojem će o regionalnoj stabilnosti, saradnji i poboljšanju odnosa na postjugoslovenskim prostorima, govoriti… »

Protest rodbine i prijatelja fudbalera koji se ubio posle batina: Da siledžije srpske majke ne zavijaju u crno

Večernje novosti 23.05.2017
Zašto ćuti država, zašto ćuti pravosuđe, zašto štite nasilnike. Mog sina više nema, a kriminalci se slobodno šetaju, pa gde je tu pravda – kaže Dragana Jovićević, majka Dragana Milošević. KRALjEVO – Zahtevajući od Osnovnog javnog… »

Prema građanima jednako

Večernje novosti 23.05.2017
Funkcioneri i činovnici u organima gradske uprave uskoro dobijaju kodeks ponašanja.Činovnici ne smeju da traže ili primaju poklone, novac ili bilo kakvu uslugu. KAKO zaposleni u gradskim organima, postavljeni i izabrani funkcioneri treba da se ophode… »

Maturant vida rane kremama

Večernje novosti 23.05.2017
U Kruševcu mlađani Miloš, učenik završne godine hemijsko-tehnološke škole, uveliko zarađuje. U kućnoj laboratoriji ručno pravi prirodne preparate za negu i zdravlje. DA smo zemlja supertalentovanih matematičara, fizičara i sportista već smo… »

Vredni prosvetari postali i glumci

Večernje novosti 23.05.2017
Kako je kolektiv OŠ "Branko Krsmanović" iz sela Sikirica obeležio svoj dan. PARAĆIN - Razmišljajući o tome kako da na originalan način obeleže Dan škole, učitelji, nastavnici i profesori iz OŠ "Branko Krsmanović" u Sikirici su odlučili da… »

Tri nova autobusa za građane Subotice

Večernje novosti 23.05.2017
Prevoznik u Subotici u značajnoj meri obnavlja vozni park. Investicija u “Subotica-trans” 73 miliona dinara. SUBOTIČKIM ulicama uskoro će krstariti tri nova autobusa javnog prevoznika “Subotica-trans”. Reč je o “Ikarbusovim” autobusima… »

Sugrađani brži od (ne)nadležnih, pomažu samohranoj majci

Večernje novosti 23.05.2017
Fejsbuk-grupa pod nazivom "Požarevac na FB" pomaže Nataši Glišić. Anonimni donator za sanaciju krova dao 50.000. KADA je samohranoj majci dvoje dece iz Požarevca Nataši Glišić bila potrebna pomoć da sanira krov koji je popustio pod naletom kiše… »