Kultura arhiva vesti 23.05.2017

Odlazak Džejmsa Bonda - preminuo Rodžer Mur

Glas Amerike 23.05.2017
Britanski glumac Rodžer Mur, najpoznatiji po ulozi agenta 007 Džejmsa Bonda, preminuo je u 90. godini života. U saopštenju Murove dece, navodi se da "sa tugom u srcu žele da obaveste javnost da je njihov voljeni otac, ser Rodžer Mur, preminuo u… »

Smoki u teškom stanju: Ljubiša Samardžić bori se za život

Blic 23.05.2017
Glumac je već nekoliko dana u bolnici i njegovo zdravstveno stanje je izuzetno loše. Ljubiša Samardžić je u decembru imao tešku operaciju mozga, a kako saznajemo trenutno je u Kliničkom centru Srbije, na odeljenju hematologije i lekari se bore za… »

Dobrodošli u Srbiju - 350. izvođenje

Dnevnik 23.05.2017
BEOGRAD: Predstava „Dobrodošli u Srbiju“ Dragana Jovanovića, autora teksta i nosioca glavne uloge, biće 350. put izvedena u Zvezdara teatru, najavilo je to pozorište. “Dobrodošli u Srbiju“ jedna je od najtraženijih predstava Zvezdara teatra… »

Korak napred u saradnji Srbije i Kine u oblasti kulture

RTS 23.05.2017
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i administrator Državne uprave za kulturno nasleđe Kine Liu Judžu potpisali su Memorandum o razumevanju o razmenama i saradnji u oblasti kulturnog nasleđa, koji predviđa unapređenje kulturne… »

Objavljen dnevni program Revolution festivala u Temišvaru

Radio 021 23.05.2017
Treće izdanje Revolution festivala koje će se održati od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja, koje je okupilo više od 15.000 posetilaca u Muzeju… »

VIDEO koncert se pretvorio U horor Cela hala je pevala ovu pesmu, a onda je eksplodirala bomba! Užas

Kurir 23.05.2017
Pred kraj koncetra Arijane Grande u Mančester areni odjeknula je bomba koja je usmrtila 22 osobe, a više od 50 ljudi, mahom tinejdžera, ranjeno je. Do eksplozije je došlo ispred hale odmah nakon završetka koncerta kada su ljudi izlazili. Celi svet… »

Kan: Gavrasu nagrada za životno delo

RTV 23.05.2017
KAN - Na jubilarnom Kanu Nikol Kidman, Kolin Farel, Izabel Iper... Oskarovac Kosta Gavras dobitnik je prestižne nagrade France-Culture Cinema za životno delo. Veliki grčki i francuski reditelj, oskarovac Kosta Gavras, dobitnik je prestižne nagrade… »

Muzej afričke umetnosti izložbom obeležio 40 godina rada

Beta 23.05.2017
Muzej afričke umetnosti, svojevrsna zbirka umetničkih dela koje su više od dve decenije u Africi sakupljali Veda i Zdravko Pečar i potom ih poklonili Beogradu, obeležio je danas 40 godina postojanja otvaranjem izložbe "Nyimpa kor ndzidzi  - … »

Priča o porodici koja je odlučila da pokrene svet

Nedeljnik 23.05.2017
Porodica Gajić iz Republike Srpske je najvećim delom zaslužna za pronalazak leka za jednu od najtežih dečjih bolesti na svetu. Film Denisa Bojića, "Lica Lafore" u produkciji RTRS-a dokumentuje sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju… »

Muzej Jugoslavije - Muzej 25. maj proslavlja 55 godina rada

N1 Info 23.05.2017
Muzej Jugoslavije obeležiće u sredu 55 godina od osnivanja Muzeja 25. maj. Za posetioce je pripremljen poseban obilazak, a Skupština Grada Beograda usvojila je inicijativu da ulica u kojoj se Muzej Jugoslavije nalazi ponese naziv arhitekte Mihaila Mike… »