Kultura arhiva vesti 23.05.2017

Preminuo glumac, ser Rodžer Mur

Dnevnik 23.05.2017
LONDON: Proslavljeni britanski glumca ser Rodžer Mur, zapamćenog po ulogama Džejmsa Bonda, preminuo je u 89. godini, objavila je danas na Titeru njegova porodica. "Teška srca obaveštavamo javnost da je naš voljeni otac preminuo u Švajcarskoj posle… »

Ljubiša Samardžić u teškom stanju: Smoki se bori za život!

Kurir 23.05.2017
Ljubiša Samardžić je već nekoliko dana u bolnici i njegovo zdravstveno stanje je izuzetno loše. Glumac je u decembru imao tešku operaciju mozga, a trenutno je u Kliničkom centru Srbije, na odeljenju hematologije i lekari se bore za njegov život… »

Dobrodošli u Srbiju - 350. izvođenje

Dnevnik 23.05.2017
BEOGRAD: Predstava „Dobrodošli u Srbiju“ Dragana Jovanovića, autora teksta i nosioca glavne uloge, biće 350. put izvedena u Zvezdara teatru, najavilo je to pozorište. “Dobrodošli u Srbiju“ jedna je od najtraženijih predstava Zvezdara teatra… »

Kulturna saradnja sa Kinom

RTV 23.05.2017
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i administrator Državne uprave za kulturno nasleđe Kine Liu Judžu potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti kulturnog nasleđa. "Memorandum predstavlja… »

Objavljen dnevni program Revolution festivala

MTV Srbija 23.05.2017
Treće izdanje Revolution festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru , okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja, koje je okupilo više od 15 000 posetilaca u… »

VIDEO koncert se pretvorio U horor Cela hala je pevala ovu pesmu, a onda je eksplodirala bomba! Užas

Kurir 23.05.2017
Pred kraj koncetra Arijane Grande u Mančester areni odjeknula je bomba koja je usmrtila 22 osobe, a više od 50 ljudi, mahom tinejdžera, ranjeno je. Do eksplozije je došlo ispred hale odmah nakon završetka koncerta kada su ljudi izlazili. Celi svet… »

Kan: Gavrasu nagrada za životno delo

Večernje novosti 23.05.2017
Na jubilarnom Kanu Nikol Kidman, Kolin Farel, Izabel Iper... Oskarovac Kosta Gavras dobitnik je prestižne nagrade France-Culture Cinema za životno delo. VELIKI grčki i francuski reditelj, oskarovac Kosta Gavras, dobitnik je prestižne nagrade… »

Muzej afričke umetnosti izložbom obeležio 40 godina rada

Beta 23.05.2017
Muzej afričke umetnosti, svojevrsna zbirka umetničkih dela koje su više od dve decenije u Africi sakupljali Veda i Zdravko Pečar i potom ih poklonili Beogradu, obeležio je danas 40 godina postojanja otvaranjem izložbe "Nyimpa kor ndzidzi  - … »

Priča o porodici koja je odlučila da pokrene svet

Nedeljnik 23.05.2017
Porodica Gajić iz Republike Srpske je najvećim delom zaslužna za pronalazak leka za jednu od najtežih dečjih bolesti na svetu. Film Denisa Bojića, "Lica Lafore" u produkciji RTRS-a dokumentuje sudbinu porodice Gajić i njihovu višegodišnju… »

Muzej Jugoslavije - Muzej 25. maj proslavlja 55 godina rada

N1 Info 23.05.2017
Muzej Jugoslavije obeležiće u sredu 55 godina od osnivanja Muzeja 25. maj. Za posetioce je pripremljen poseban obilazak, a Skupština Grada Beograda usvojila je inicijativu da ulica u kojoj se Muzej Jugoslavije nalazi ponese naziv arhitekte Mihaila Mike… »