Politika arhiva vesti 23.05.2017

Nikolić uputio telegram saučešća povodom terorističkog napada

Beta 23.05.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas, povodom terorističkog napada u Mančesteru, telegram saučešća britanskoj kraljici Elizabeti II u kojem je naveo da Srbija najoštrije osudjuje taj napad protiv civila.  "U ovim trenucima naše… »

Gašić: Vučić mi veruje jer dugo sarađujem s njim

SEEbiz 23.05.2017
BEOGRAD - Novi šef Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić rekao je da je zamrzao članstvo u SNS, kako bi se njegovo imenovanje obavilo po zakonu. "To je stranka koju najviše volim, iza mene je sedam godina prelepog rada u velikoj porodici… »

Vulin: Srbija stala uz Srpsku listu

B92 23.05.2017
Beograd -- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je država Srbija jasno stala uz Srpsku listu na izborima na Kosovu. Kako je rekao, Srbija tu listu vidi kao jedinu mogućnost da se od pretnji poput onih… »

Novi posao za Tomislava Nikolića

Slobodna Evropa 23.05.2017
Odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čijem će čelu biti odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić, objavljena je u najnovijem broju "Službenog glasnika". U Odluci se navodi da je zadatak Saveta da… »

Usvojena četiri ekonomska zakona

Beta 23.05.2017
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas četiri ekonomska zakona. Izglasani su Zakon o davanju garancija Srbije u korist Nemačke razvojne banke (KfW) po zaduženju Elektroprivrede Srbije (EPS), kao i zakon kojim se daju garancije za kredite KfW po… »

Mihajlović: Nemam informaciju ko će biti novi premijer

Beta 23.05.2017
Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema informaciju ko bi mogao da bude novi premijer Srbije. "Za vladu je važno da radi sve što je do sada radjeno, da nema zastoja i da sve što je planirano… »

Kovač: Članstvo u EU strateški cilj Srbije

Večernje novosti 23.05.2017
Članovi skupštinskog Odbora za evropske integracije sastali su se sa delegacijom Odbora za ustavna pitanja EP. Zamenica predsednika odbora Elvira Kovač je istakla da je strateški cilj Srbije članstvo u EU. Članovi skupštinskog Odbora za evropske… »

Ambasade SAD i OEBS na Kosovu: Kampanju voditi bez pretnji i zastrašivanja

Novi magazin 23.05.2017
Ambasada SAD u Prištini i Misija OEBS na Kosovu pozvale su kosovske političke stranke i entitete da kampanju za vanredne parlamentarne izbore vode bez političkog zastrašivanja i pretnji. "Pozivamo sve političke lidere da odbace i osude sve oblike… »

Razrešena dva člana pregovaračkog tima sa EU

RTV 23.05.2017
BEOGRAD - Vlada Srbije razrešila je Roksandu Ninčić i Anu Ilić dužnosti člana pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU, objavljeno je u Službenom glasniku. Pre nešto više od nedelju dana Vlada Srbije, kako su tvrdili… »

Ljajić: Najbolje da Vlada funkcioniše kao tim

B92 23.05.2017
Beograd -- Potpredsednik vlade Rasim Ljajić kaže da je najvažnije da buduća Vlada Srbije funkcioniše kao tim i da ispuni ono što je zacrtala. Upitan koja je po njemu najbolja opcija od tri koje je pomenuo premijer Aleksandar Vučić da budući… »