Politika arhiva vesti 23.05.2017

Nikolić uputio telegram saučešća povodom terorističkog napada

Beta 23.05.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas, povodom terorističkog napada u Mančesteru, telegram saučešća britanskoj kraljici Elizabeti II u kojem je naveo da Srbija najoštrije osudjuje taj napad protiv civila.  "U ovim trenucima naše… »

Gašić: Zamrzao sam članstvo u SNS-u

Danas 23.05.2017
Budući šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je danas zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci i funkciju u Predsedništvu SNS, prenosi N1. Za Prvu televiziju, Gašić je rekao da je funkcija koju će preuzeti… »

Vulin: Srbija stala uz Srpsku listu

B92 23.05.2017
Beograd -- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je država Srbija jasno stala uz Srpsku listu na izborima na Kosovu. Kako je rekao, Srbija tu listu vidi kao jedinu mogućnost da se od pretnji poput onih… »

Nikolić na čelu Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom

Beta 23.05.2017
Odluka o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom na čijem će čelu biti odlazeći predsednik Tomislav Nikolić, objavljena je u najnovijem Službenom glasniku. U odluci se navodi da je zadatak Saveta da razmatra… »

Poslanici o NATO, Gašiću, statusu ruskih stručnjaka, Vokeru...

RTV 23.05.2017
BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas zakone o davanju državnih garancija za zajmove EPS i EMS kod Nemačke razvojne banke KfW. EPS će se kod KfW zadužiti za 45 miliona evra za projekat "Modernizacija sistema za otpepeljavanje TE Nikola Tesla… »

Mihajlović: Vučić je rekao kad ćemo imati informaciju

B92 23.05.2017
Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da nema informaciju ko bi mogao da bude novi premijer Srbije. "Za vladu je važno da radi sve što je do sada rađeno, da nema zastoja i da sve što je… »

"Srbija je svesna da obaveze zahtevaju promenu Ustava"

B92 23.05.2017
Članovi skupštinskog Odbora za evropske integracije sastali su se delegacijom Odbora za ustavna pitanja Evropskog parlamenta. Tom prilikom je zamenica predsednika odbora Elvira Kovač je istakla da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji… »

SAD i OEBS: Prekinuti sve oblike političkog zastrašivanja

Dnevnik 23.05.2017
PRIŠTINA: Ambasada SAD u Prištini i Misija OEBS na Kosovu (OEBS) pozvale su danas sve kosovske političke stranke i entitete da prekinu bilo koje i sve oblike političkog zastrašivanja. "Kosovski kandidati imaju osnovno, demokratsko pravo da vode… »

Smene za EU: Otkazi Ninčić, Ilić...

Mondo 23.05.2017
Vlada Srbije razrešila je Roksandu Ninčić i Anu Ilić dužnosti člana pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU, objavljeno je u "Službenom glasniku". Foto: Petar Stojanović, MONDO Pre nešto više od nedelju dana Vlada… »

Ljajić: Najbolje da Vlada funkcioniše kao tim

Press 23.05.2017
Potpredsednik vlade Rasim Ljajić kaže da je najvažnije da buduća Vlada Srbije funkcioniše kao tim i da ispuni ono što je zacrtala. Foto:B92.net Upitan koja je po njemu najbolja opcija od tri koje je pomenuo premijer Aleksandar Vučić da budući… »