Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Novi Sad pogodilo jako nevreme, pljusak, grad... (Video)

Dnevnik 23.05.2017
Novi Sad je oko podneva zahvatilo nevreme, sa grmljavinom i obilnom kišom, a kratko vreme padao je i led. Usled jakih padavina, pojedini delovi grada brzo su bili potopljeni, a vozila su ostajala zarobljena skoro pod vodom. Pešaci su se snalazi… »

Zmajevo: Meštani zahtevaju da se na posao vrati omiljena lekarka

Radio 021 23.05.2017
Meštani Zmajeva pokrenuli su peticiju kojom zahtevaju da mlada lekarka Dubravka Grozdić ostane zaposlena za stalno u njihovom domu zdravlja. "Novosti" pišu da su oni ogorčeni što je, uprkos njihovom zahtevu, lekarka prestala da radi prošlog petka… »

Francuzi traže Nišliji 1000 evra za saobraćajne prekršaje, a on nema ni pasoš

Jugmedia 23.05.2017
Priča Nišlije D.R. mogla bi da uđe i u legendarnu rubriku “Verovali ili ne”. On je do sada dobio četiri kazne za saobraćajne prekršaje u visini od oko 1000 evra iz francuskog grada Rena. Sve četiri kazne poslala je francuska policija i to na… »

Dan sveslovenske pismenosti u Univerzitetskoj galeriji

Ritam grada Kg 23.05.2017
U okviru programa obeležavanja 41 godine postojanja Univerziteta u Кragujevcu, sutra od 18 časova, u Univerzitetskoj galeriji u Кragujevcu, biće obeležen Dan sveslovenske pismenosti, sa temom „(PRA)SLOVEN“, koji Univerzitet u Кragujevcu… »

Mladi pravnici iz Kragujevca uspešni na takmičenju u simulaciji suđenja

Ritam grada Kg 23.05.2017
Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu osvojio je drugo mesto na Republičkom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti krivičnog procesnog prava, održanom u Beogradu. Pobednik takmičenja je Pravni fakultet Univerziteta u Nišu… »

Tvrđava kao ukras Užica

Večernje novosti 23.05.2017
Emir Kusturica i Branislav Mitrović o obnovi starog grada na Đetinji. Posle sanacije postaće deo jedinstvene turističke ponude. REDITELj Emir Kusturica i akademik Branislav Mitrović, u društvu gradonačelnika Tihomira Petkovića, obišli su u… »

Kod “Naisa” uhvaćen čovek koji je pokušao da prokrijumčari migrante

Niške vesti 23.05.2017
Tokom noći, oko 3:30 u blizini naplatne rampe “Nais” policija je zausavila vozilo marke pasat u i u njemu pronašla 10 ilegalnih migranata. “U vozilu kojim je upravljao F.M. je bilo osam migranata iz Avganistana, jedan iz Somalije i jedan iz… »

Oni strahuju kada zagrmi: Za pet dana grom udario u dve kuće u Ivanjici

Blic 23.05.2017
Na području ivanjičke opštine za pet dana u udaru groma izgorele su dve kuće. U sredu veče stradalo je domaćinstvo Blagomira Lukovića iz sela Gleđica a u petak oko 19 časova i stara kuća Radisava Milićevića iz Đurđeve gore. Samo… »

Boronja - "kralj" Peštera

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
Novi Pazar - Iako se održavaju decenijama, borbe bikova na Pešteru su nekako uvek bile u senci čuvenih "košija", trka konja, pa nikada nisu mogle da dostignu popularnost "korida" na Grmeču i u drugim mestima BiH. A, da se lepa tradicija ne ugasi… »

“Crvenkapa i zbunjeni vuk” u Pozorištu za decu

iKragujevac 23.05.2017
Na repertoaru “Pozorišta za decu” u sredu, 24. maja, sa početkom u 18 časova je predstava “Crvenkapa i zbunjeni vuk” u režiji Milića Jovanovića. Predstava je namenjena deci starijoj od 5 godina. Kako su zbunili vuka i naterali ga da bude… »