Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Novi Sad pogodilo jako nevreme, pljusak, grad... (Video)

Dnevnik 23.05.2017
Novi Sad je oko podneva zahvatilo nevreme, sa grmljavinom i obilnom kišom, a kratko vreme padao je i led. Usled jakih padavina, pojedini delovi grada brzo su bili potopljeni, a vozila su ostajala zarobljena skoro pod vodom. Pešaci su se snalazi… »

Žitelji Zmajeva ogorčeni: Celo selo za doktorku koja je uprkos peticiji prestala da radi

Večernje novosti 23.05.2017
Žitelji Zmajeva ogorčeni zato što su, uprkos peticiji, ostali bez dr Dubravke Grozdić. Pacijenti uporni u zahtevu da omiljena mlada lekarka dobije posao za stalno. ŽITELjI Zmajeva, sela sa oko 4.000 stanovnika u opštini Vrbas, zatražili su… »

Francuzi traže Nišliji 1000 evra za saobraćajne prekršaje, a on nema ni pasoš

Jugmedia 23.05.2017
Priča Nišlije D.R. mogla bi da uđe i u legendarnu rubriku “Verovali ili ne”. On je do sada dobio četiri kazne za saobraćajne prekršaje u visini od oko 1000 evra iz francuskog grada Rena. Sve četiri kazne poslala je francuska policija i to na… »

Dani sveslovenske pismenosti - „(PRA)SLOVEN“

iKragujevac 23.05.2017
U okviru programa obeležavanja 41. godine postojanja Univerziteta u Kragujevcu, u sredu, 24. maja 2017. godine, sa početkom u 18.00 časova u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, biće obeležen Dan sveslovenske pismenosti sa temom „(PRA)SLOVEN“… »

Mladi pravnici iz Kragujevca uspešni na takmičenju u simulaciji suđenja

Ritam grada Kg 23.05.2017
Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu osvojio je drugo mesto na Republičkom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti krivičnog procesnog prava, održanom u Beogradu. Pobednik takmičenja je Pravni fakultet Univerziteta u Nišu… »

Tvrđava kao ukras Užica

Večernje novosti 23.05.2017
Emir Kusturica i Branislav Mitrović o obnovi starog grada na Đetinji. Posle sanacije postaće deo jedinstvene turističke ponude. REDITELj Emir Kusturica i akademik Branislav Mitrović, u društvu gradonačelnika Tihomira Petkovića, obišli su u… »

Bosanac švercovao 10 migranata u automobilu

Jugmedia 23.05.2017
Niška policija uhapsila je F. M. (38) iz Bosne i Hercegovine, pošto je uhvaćen u pokušaju krijumčarenja 10 migranata, saopšteno je danas. Policija je u toku noći, oko 3.30 časova, u blizini naplatne rampe Nais kod Niša zaustavila „pasat“… »

Za pet dana grom udario u dve kuće u Ivanjici

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
Na području ivanjičke opštine za pet dana u udaru groma izgorele su dve kuće. U sredu veče stradalo je domaćinstvo Blagomira Lukovića iz sela Gleđica a u petak oko 19 časova i stara kuća Radisava Milićevića iz Đurđeve gore. Samo… »

Boronja - "kralj" Peštera

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
Novi Pazar - Iako se održavaju decenijama, borbe bikova na Pešteru su nekako uvek bile u senci čuvenih "košija", trka konja, pa nikada nisu mogle da dostignu popularnost "korida" na Grmeču i u drugim mestima BiH. A, da se lepa tradicija ne ugasi… »

„Crvenkapa i zbunjeni vuk“ u PZD

Ritam grada Kg 23.05.2017
Sutra od 18 sati, na repertoaru Pozorišta za decu naći će se predstava „Crvenkapa i zbunjeni vuk“. Ova vesela savremena bajka je priča u kojoj je sve izokrenuto u odnosu na sadržaj poznate bajke „Crvenkapa“. Snoviđenje nestašnog i… »