Svet arhiva vesti 23.05.2017

Najmanje 22 poginulih u eksploziji u Mančester areni

Slobodna Evropa 23.05.2017
Britanija je u ponedjeljak veče, prema prvim pretpostavkama policije, pogođena najvećim terorističkim aktom nakon bombaškog napada na London 2005. U napadu u areni u Mančesteru gdje se održavao koncert američke muzičke zvijezde Ariane Grande… »

(Video) Nema mira u Mančesteru: Bdenje za poginule u bombaškom napadu prekinuo čovek sa nožem

Kurir 23.05.2017
Bdenje koje je u centru Mančestera organizovano za žrtve bombaškog napada prekinuo je čovek koji je bio naoružan nožem i bejzbol palicom. Prema informacijama policije čovek je zadržan i za sada je oblast obezbeđena, prenosi Independent. Više… »

Severna Koreja ispalila projektil preko granice sa Južnom Korejom

Vesti online 23.05.2017
Severna Koreja ispalila je danas neidentifikovani projektil preko granice sa Južnom Korejom, a južnokorejska vojska je saopštila da je ispalila pucnje upozorenja u pravcu tog objekta, javljaju agencije. Rojters navodi, pozivajući se na neimenovanog… »

Protesti u Venecueli:Zapaljena kuća Uga Čavesa

Večernje novosti 23.05.2017
Opozicioni poslanik u Venecueli je objavio da su demonstranti u zapadnom delu zemlje zapalili kuću u kojoj je kao dete živeo Ugo Čaves, kao i nekoliko vladinih zgrada. KARAKAS - Opozicioni poslanik u Venecueli je objavio da su demonstranti u zapadnom… »

Sofi je najmlađa žrtva masakra u Mančesteru: Bio je to njen prvi i poslednji koncert

Kurir 23.05.2017
Osmogodišnja Sofi Rouz Rusos najmlađa je žrtva masakra u Mančesteru. Ako imate neke informacije o terorističkom napadu u Mančesteru, javite se redakciji Kurira na 011/63-57-101 Devojčica je prvi put otišla na koncert sa majkom i sestrom koje su… »

Drama na letu od Londona do Pule zbog "belog praha"

B92 23.05.2017
Avion niskotarifne kompanije "Izi džet", na relaciji London - Pula, evakusan je na londonskom aerodromu Getvik. Kako je prenela splitska Slobodna Dalmacija pozivajući se na londonske medije, do evakuacije je došlo nakon što je kod jednog od putnika… »

SAD: Kouts bez odgovora o razgovorima sa Trampom

Blic 23.05.2017
Direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Den Kouts nije želeo danas da odgovori na pitanje u Senatu da li je predsednik Donald Tramp tražio od njega da javno demantuje postojanje dokaza o dosluhu Trampove kampanje i Rusije, što je prethodno… »

Beč: Blokadom Austrije u NATO Turska ugrožava KFOR

RTV 23.05.2017
BEČ - Austrijski poslanici u Evropskom parlamentu upozoravaju predsednika Turske Tajipa Redžepa Erdogana da blokada u NATO ugrožava misiju na Kosovu. Poslanik Narodne partije Austrije (OVP) Otmar Karas istakao da je isključenje Austrije iz programa… »

740.000 stranaca ostalo u SAD po isteku vize

Radio 021 23.05.2017
Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost objavilo je da je skoro 740.000 stranaca, koji je trebalo da napuste zemlju u poslednjih 12 meseci, ostalo u SAD i po isteku vize. Među onima koji su najčešće ostajali u SAD i posle isteka vize, u… »

Tramp u Jad Vašemu: Reči ne mogu opisati bezdan zla Holokausta

RTS 23.05.2017
Predsednik SAD Donald Tramp posetio je, drugog, poslednjeg dana boravka u Izraelu Muzej Holokausta Jad Vašem i učestvovao u ceremoniji u Holu sećanja, izjavivši da "reči ne mogu opisati bezdan zla Holokausta" koji je doveo da ubistva šest miliona… »