Nauka & Tehnologija arhiva vesti 23.05.2017

Resistance juče odličan, Binary Dragons bez borbe do 5:0!

B92 23.05.2017
Obe naše ekipe juče su zabeležile važne pobede u CS:GO ESL, odnosno SEC ligi. Resistance je pobedio dva krucijalna meča i sada ima dobre šanse da se nađe u prve 4 ekipe u grupi B! VatosLocos je predao meč Binary Dragonsima. ESL SEC liga se bliži… »

Samsung Galaxy S8 i S8+: Sve što bi trebalo znati

Mondo 23.05.2017
Novi Samsungovi premium modeli pametnih telefona - Galaxy S8 i S8+ dizajnirani su sa ciljem da učvrste vodeću poziciju svog proizvođača na tržištu. Spoljašnjost nove S linije je malo drugačija od prethodne serije. Forma je izdužena, što znači… »

IntegracIAA 2017: Konferencija za marketare prevazišla očekivanja učesnika

Nova energija 23.05.2017
Konferencija pod nazivom IntegracIAA, koju je već šestu godinu po redu organizovala Sekcija Mladih profesionalaca ( International Advertising Association Young Professionals – Serbian Chapter) je završena. Jedinstvenu priliku da 21. maja besplatno… »

Naučnici izračunali kada će svemir umreti

Press 23.05.2017
Činjenica je da će svemir jednog dana umreti, ali kada će se to tačno dogoditi - još nije poznato. foto: blic.rs Posmatranja galaksija i zvezda pokazuju da se širenje svemira ubrzava, a ako ta brzina ostane konstantna, zvezde će se jednom ugasiti i… »

Novi internacionalni LoL turnir?

B92 23.05.2017
Nove glasine se šire, da će Riot games biti domaćin novog međunarodnog turnira pod nazivom “League Of Legends Rift Rivals”. Svi regioni će se takmičiti jedni protiv drugih u pet različitih liga: Kina(LPL), Južna Koreja (LCK) i Tajvan… »

U čast velikih majstora - sećanje na novosadske muzičare koji više nisu sa nama

Radio 021 23.05.2017
Pojavom rokenrola lice i istorija Novog Sada zauvek su se promenili, a baš zbog tih ljudi koji su kroz pesme pravili drugačiji grad, Radio 021 u sredu 24. maja u 19h u Radio kafeu (Miletićeva 45) organizuje svojevrsan omaž onima koji više nisu sa… »

Terapija igrom

RTS 23.05.2017
Pustite dete da se igra! Naučno je dokazano da slobodna igra direktno doprinosi kognitivnom, fizičkom, socijalnom i emocionalnom razvoju deteta (Američka asocijacija pedijatara). Zahvaljujući „imidžingˮ tehnologiji (snimanje skenerom) i brojnim… »

Nokia naterala Apple da pristane na sve!

Mondo 23.05.2017
Kompanija iz Kupertina nije imala kud - morala je da pristane na uslove Nokia kompanije, jer je bespravno koristila patentna prava nekad najvećeg proizvođača telefona. Nokia i Apple su objavili danas da su rešili spor vezan za njihove intelektualne… »

Krv dostupna svima

RTS 23.05.2017
Bez krvi nema života, a često se domaće i strane bolnice suočavaju sa nedostatkom rezervi krvi. Naučnici zato već godinama rade na otkriću zahvaljujući kojem davaoci krvi neće biti potrebni. Davalaca je sve manje, stanje se pogoršava iz godine u… »

Samsung radi na ekranima koje će moći da se savijaju sa obe strane

Telegraf 23.05.2017
Ovaj inovativni proizvod bi trebalo da bude predstavljen tokom nedelje na sajmu elektronike Society for Information Display 2017 u Los Anđelesu. Kompanija Samsung trenutno radi na “rastegljivim” ekranima koje će uskoro predstaviti javnosti i koji… »