Automobili arhiva vesti 03.06.2017

Šef BMW M odeljenja: Stiže još sportskih modela

Vrele gume 03.06.2017
Aktuelno: Šef BMW M odeljenja: Stiže još sportskih modela Frank van Mil izjavio je novinarima da BMW sprema veći broj novih sportskih automobila. Tokom trke 24 časa Nirburgringa šef BMW-ovog performantnog odeljenja kratko je razgovarao sa… »

Volkswagen Passat i Buba će dobiti novi 2.0 benzinac

Auto blog 03.06.2017
Volkswagen Passat i Buba imaju novi motor. Odnosno, tek će ga dobiti, a reč je o 2.0 TSI benzincu koji će zameniti 1.8. Debitovao je u Audiju A3, a Volkswagen ga za sada nudi u modelu Tiguan. Šta je novo? Osim što će potrošnju goriva smanjiti za… »

Besna kola, besan vozač: Ovako luda vožnja kroz grad retko se viđa (video)

BK TV 03.06.2017
Vozače "besnih" automobila krasi epitet da vole da nagaze gas, ali nekima od njih definitivno bi trebalo oduzeti dozvolu. Dosad su snimljeni nebrojeni primeri vozačke nekulture pojedinaca za volanom, posebno onih iz istočnih zemalja, gde među mlađom… »

Nemačka vlada optužila Audi za prevaru

Vesti online 03.06.2017
Audi se prvi put suočava s teškim optužbama na domaćem terenu, a posledice bi mogle biti katastrofalne. Bura se ne stišava ni posle dve godine od izbijanja najvećeg skandala u istoriji Folksvagena. I dok Folksvagenovim vodećim ljudima preti zatvor… »

Peugeot 405 slavi 30. rođendan

Total car 03.06.2017
Proglašen je za evropski automobil godine 1988. sa najvećim ikada osvojenim brojem glasova u ovom takmičenju najpopolarnijih. Delo je dizajnera Pininfarine koji je njime postigao veliki uspeh. Kupcima je odmah ponuđeno deset različitih verzija iz dve… »

Harley-Davidson opoziva 46.000 motocikala u SAD

Auto blog 03.06.2017
Kako prenosi Tanjug, kompanija Harli-Dejvidson povlači 46.000 svojih motocikala u SAD zbog toga što cev za ulje može da spadne i prospe ulje na putanju zadnje gume. Povlačenjem su pogođeni motocikli za model godinu 2017. - Elektra glajd, Roud king… »

Vinjales osvojio pol poziciju u Muđelu ispred povređenog Rosija

Vrele gume 03.06.2017
MotoGP Italija kvalifikacije: Vinjales osvojio pol poziciju u Muđelu ispred povređenog Rosija Ofanziva mladog Vinjalesa se nastavlja, nova pol pozicija za španskog motociklistu . Na sutrašnjo Velikoj nagradi Italije, lider šampionata startovaće sa… »

Prototip Audija A7 se zapalio tokom testiranja

Total car 03.06.2017
Audijevi inžinjeri su testirali prototip A7 (2017) modela u Austrijskim Alpima, kada je automobil iznenada zahvatio plamen. Prototip (sa prikolicom) je očigledno imao ozbiljan kvar, koji je rezultovao vatrom koja je najpre zahvatila deo između haube i… »

Nissan zamenjuje Renault u Formuli E?

Auto blog 03.06.2017
Vodeći proizvođač u Formuli E, Renault, mogao bi svoje učešće u ovoj trkačkoj seriji da prepusti Nissanu. Renault-Nissan alijansa, jedan od najvećih svetskih automobilskih konglomerata, razmatra najbolje načine za ostvarenje sportskih programa… »

Izbegnite ove kardinalne greške s menjačem, oštećuju vam automobil (video)

BK TV 03.06.2017
Mnogi sa ručnim (manualnim) menjačem u automobilu prave greške koje oštećuju automobil, ali ako se malo obrati pažnja - sve to se može izbeći. Neki to čine iz neznanja, a neki i znaju da greše, ali im se loša navika isuviše duboko urezala. Na… »