Izvor: Auto blog arhiva vesti 03.06.2017

Šef BMW M odeljenja: Stiže još sportskih modela

Auto blog 03.06.2017
Frank van Mil izjavio je novinarima da BMW sprema veći broj novih sportskih automobila. Tokom trke 24 časa Nirburgringa šef BMW-ovog performantnog odeljenja kratko je razgovarao sa novinarima. Predstavnike medija pre svega je interesovala najnovija… »

Volkswagen Passat i Buba će dobiti novi 2.0 benzinac

Auto blog 03.06.2017
Volkswagen Passat i Buba imaju novi motor. Odnosno, tek će ga dobiti, a reč je o 2.0 TSI benzincu koji će zameniti 1.8. Debitovao je u Audiju A3, a Volkswagen ga za sada nudi u modelu Tiguan. Šta je novo? Osim što će potrošnju goriva smanjiti za… »

VIDEO: Vozač BMW-om driftovao kroz grad i jurio 300 km/h

Auto blog 03.06.2017
Sudeći po novim video snimcima vozače BMW-a ne treba posebno predstavljati, a pojedinima bi jedino društvo trebalo da prave zatvorske rešetke. Do sada su snimljeni brojni primeri vozačke nekulture BMW-ovih vozača, posebno onih iz istočnih zemalja… »

Harley-Davidson opoziva 46.000 motocikala u SAD

Auto blog 03.06.2017
Kako prenosi Tanjug, kompanija Harli-Dejvidson povlači 46.000 svojih motocikala u SAD zbog toga što cev za ulje može da spadne i prospe ulje na putanju zadnje gume. Povlačenjem su pogođeni motocikli za model godinu 2017. - Elektra glajd, Roud king… »

Nissan zamenjuje Renault u Formuli E?

Auto blog 03.06.2017
Vodeći proizvođač u Formuli E, Renault, mogao bi svoje učešće u ovoj trkačkoj seriji da prepusti Nissanu. Renault-Nissan alijansa, jedan od najvećih svetskih automobilskih konglomerata, razmatra najbolje načine za ostvarenje sportskih programa… »

Dominacija Jamaha, Vinjalesu pol, Markez šesti

Auto blog 03.06.2017
U kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Italije u Muđelu najbrži su bili vozači Jamahe Maverik Vinjales i Valentino Rosi, koji su zauzeli prve dve pozicije, dok je svetski šampion Mark Markez šesti. Lider u generalnom plasmanu Maverik Vinjales… »

Seat Arona premijerno 26. juna

Auto blog 03.06.2017
Seat je i zvanično najavio da će promocija njihovog dugo najavljivanog manjeg ceossovera Arona biti održana 26. juna, i to u Barseloni. Dok se to ne desi, OVDE se možete podsetiti na sve što je do sada poznato o ovom modelu.… »

Renault Trezor najlepši koncept na izložbi Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Auto blog 03.06.2017
Renaultov koncept Trezor proglašen je najlepšim na tradicionalnoj izložbi pod nazivom Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Radi se o jednom od najstarijih automobiliskih događaja, a održava se na jezeru Komo u Italiji. Tradicija traje od 1929. godine, a… »

Renault Megane je sledeći TCR auto?

Auto blog 03.06.2017
Prema informacijama do kojih je došao portal Motorsport.com u verziji na italijanskom jeziku, Reno bi trebalo da uveliko radi na svom TCR automobilu, a kao osnova bi poslužio model “megan”. Sportsko odeljenje francuskog proizvođača navodno je u… »

Doktor poslao jasnu poruku u Muđelu

Auto blog 03.06.2017
Valentino Rosi ostvario je najbrže vreme na trećem slobodnom treningu na stazi u Muđelu i na taj način pokazao da će, i pored povrede, biti veoma konkurentan na svom terenu. Čuveni Doktor ostvario je vreme 1:46.543 i to u bukvalno poslednjem krugu… »