Izvor: N1 Info arhiva vesti 03.06.2017

Štajnmajer: Evropa mora da ostane posvećena Balkanu

N1 Info 03.06.2017
Nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer rekao je u Brdu kod Kranja, u Sloveniji, da Evropa mora ostati posvećena zapadnom Balkanu, uprkos problemima koji uključuju obnavljanje napetosti proisteklih iz ratova devedesetih godina prošlog veka… »

Ubistvo u Beogradu, pastorak štakom pretukao očuha do smrti

N1 Info 03.06.2017
Noćas, oko 2 sata posle ponoći, pastorak je ubio očuha u stanu u Poenkarevoj ulici, nedaleko od zgrade Gradske policije u Bulevaru despota Stefana. Kako nezvanično saznajemo, 44-godišnji M. O. osumnjičen je da je štakom pretukao na smrt svog očuha… »

Inspekcija u Kopnenoj zoni bezbednosti

N1 Info 03.06.2017
Na osnovu odluke predsednika Srbije i naređenja ministra odbrane, Inspektorat odbrane otpočeo je inspekcijski nadzor dela stalno zadejstvovanih snaga Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti (na jugu centralne Srbije, prema Kosovu), saopštilo je… »

Vučić: Oštar razgovor s Tačijem, bolje da čuje istinu

N1 Info 03.06.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovor koje je vodio sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem bio jedan od najoštrijiih koje su vodili, ali da je bolje da se govori istina, razmenjuju teške i oštre reči u dijalogu nego na… »

Defile policije centrom Niša, sve spremno za Dan MUP-a

N1 Info 03.06.2017
Pripadnici policije Srbije su danas u defileu prošli kroz Niš, uoči Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, koji se prvi put centralno proslavlja u tom gradu. U jednočasovnom defileu od Tvrđave, preko Trga kralja Milana i Obrenovićevom ulicom… »

Vučić: Neka se u Prištini bave Srbima, naše je da sarađujemo

N1 Info 03.06.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da je nezamislivo da Srbija bude članica EU pre Kosova, rekao da je "trik izjava" i da "oni i bez izborne kampanje nemaju drugu temu" osim Srbije. Izvor: Tanjug… »

Obnovljene fasade u Karađorđevoj ulici u Beogradu

N1 Info 03.06.2017
Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da je završena obnova fasada u Karađorđevoj ulici, što je sproveo Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, i dodao da se akcija uređenja oronulih i propalih fasada nastavlja, jer one, osim što narušavaju… »

Ministri regiona saglasni: Širenje EU put ka napretku

N1 Info 03.06.2017
Potpredsednici vlada i ministri spoljnih poslova Slovenije i Hrvatske, Karel Erjavec i Davor Ivo Štir, bili su danas domaćini sasatanka ministara spoljnih poslova zemalja-učesnca "Procesa Brdo-Brioni". Na sastanku u Brdu kod Kranja učestvovali su… »

Samit u Sloveniji: Akcija EU, ne samo obećavanje perspektive

N1 Info 03.06.2017
Učesnici sastanka "Brdo-Brioni procesa", koji je danas održan na Brdu kod Kranja, usvojili su zaključke kojima potvrđuju da je ključna predanost ovog sastanka jačanje odgovornosti za političku stabilnost i pomirenje u jugoistočnoj Evropi. U… »

Teška nesreća kod Inđije, stradale tri osobe

N1 Info 03.06.2017
U sudaru dva automobila koji se dogodio kod Inđije tri osobe izgubile su život, javlja RTS. Do nesreće je došlo oko 20.30, na državnom putu drugog A reda Inđija - Sremski Karlovci. Sudarila su se dva vozila, "fijat punto" i "folksvagen pasat", pri… »