Izvor: Sputnik arhiva vesti 03.06.2017

Kolinda otkrila zašto dolazi kod Vučića

Sputnik 03.06.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović potvrdila je danas na samitu Brdo—Brioni u Sloveniji da će u Beogradu prisustvovati inauguraciji novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kako je prenela Hina, Vučić je danas na skupu lidera… »

O čemu deca u Srpskoj neće učiti

Sputnik 03.06.2017
Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Dane Malešević kaže da deca u Srpskoj neće učiti o „opsadi Sarajeva“ i „genocidu u Srebrenici“. Kako se navodi, Malešević je istakao da na će na teritoriji Srpske biti zabranjeni udžbenici iz… »

Šta su se balkanski lideri dogovorili, a šta im je danas obećano?

Sputnik 03.06.2017
Zemlje Jugoistočne Evrope moraju jačati napore u cilju političke stabilnosti i pomirenja, i mirno rešavati svoje probleme, pri čemu vrata EU moraju da ostanu otvorena za nove članice, navodi se u Deklaraciji koja je usvojena na samitu Procesa… »

Asad: Najgore je prošlo

Sputnik 03.06.2017
Predsednik Sirije Bašar Asad izjavio je da se situacija u zemlji primetno poboljšala, pošto se teroristi DAEŠ-a i Nusra fronta povlače, a teritorija pod njihovom kontrolom se smanjuje. „Situacija na terenu, s vojne tačke gledišta, sada je mnogo… »

Još jedan zaverenik u vrhu turske vlasti

Sputnik 03.06.2017
Turska novinska agencija Anadolija javlja da je glavni savetnik premijera Binalija Jildirima, Birol Erdem, uhapšen zbog navodnih veza sa Fetulahom Gulenom, propovednikom koji trenutno živi u SAD i kojeg je turska vlada optužila za organizaciju… »

Pet zemalja ključnih za budućnost Rusije

Sputnik 03.06.2017
Pažnja svetske javnosti usmerena je na složene odnose Moskve i Zapada, ali ne treba zaboraviti ni druge zemlje koje u velikoj meri utiču na budućnost Rusije, piše list „Tajm“. Partnerstvo s Pekingom veoma je važno za Moskvu, pored ostalog, i… »

Ukrajinska vojska gađala zapad Donjecka, oštećene kuće

Sputnik 03.06.2017
U artiljerijskom napadu ukrajinske vojske na zapadu Donjecka oštećeno je sedam kuća, saopštio je zamenik komandanta Operativne komande DNR Eduard Basurin. „Danas oko 15.00 odredi Oružanih snaga Ukrajine pucali su iz minobacača na zaselak… »

Šta je to u srpskom biću što ga tera ka Sinanu Sakiću

Sputnik 03.06.2017
Zašto će večeras Bog biti na nebu, a Sinan na Tašu? Gde je ključ tog fenomena koji traje više od 30 godina i za sve to vreme i oni koji ne mirišu takvu vrstu muzike pokazuju veliko poštovanje? Visokomoralna prosečna Balkanka iskopaće barem jedno… »

Američki „anonimni izvori“: A možda Putin ima veze i sa — Rusijom

Sputnik 03.06.2017
Na društvenim mrežama sve su popularniji kolaži koji parodiraju saopštenja američkih medija o „vezama s Rusijom“ i pozivanje na „anonimne izvore“. Autori ideje su korisnici portala „Redit“, a jedan od njih je objavio snimak ekrana tokom… »

Svedočenje o kom se Tramp još nije izjasnio

Sputnik 03.06.2017
Predsednik SAD Donald Tramp ne planira da blokira svedočenje bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, zakazano za sledeću nedelju, piše danas „Njujork tajms“, pozivajući se na dva neimenovana viša zvaničnika. Komi je… »