Balkan arhiva vesti 07.06.2017

Nije hteo da plati: 100.000 evra Svetozar Maroviću produžena kazna zatvora na godinu dana

Blic 07.06.2017
Viši sud u Podgorici produžio je za godinu dana zatvorsku kaznu nekadašnjem visokom crnogorskom funkcioneru Svetozaru Maroviću, jer u zakonskom roku nije platio državi novčani deo kazne zbog malverzacija s opštinskim zemljištem u Budvi. Agenciji… »

I crnogorska zastava u sedištu NATO-a

Glas Amerike 07.06.2017
Svečanom ceremonijom u briselskom sjedištu NATO podignuta je crnogorska zastava medju zastave članica Alijanse i time je simbolično obilježen ulazak Crne Gore u vojni savez. Ovo je početak nove Crne Gore, rekao je tim povodom crnogorski predsjednik… »

Pevač koji slavi paradržavu Herceg-Bosnu

Alo 07.06.2017
Vesti o Marku Perkoviću Tompsonu odavno su prešle granice Hrvatske i regiona, a vodeći svetski diplomati traže da se odložii njegov koncert u Bosni i Hercegovini kako njegov nastup i pesme, uvredljive za Srbe i muslimane, ne bi doveli do dodatnih… »

Dan: Potvrdjena optužnica protiv 14 srpskih, ruskih i crnogorskih državljana

Studio B 07.06.2017
Veće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv 14 srpskih, ruskih i crnogorskih državljana optuženih za pokušaj terorizma uoči paramentarnih izbora u Crnoj Gori, oktobra prošle godine, objavio je podgorički list Dan. U Višem sudu u… »

HNS ipak ide na pregovore sa HDZ-om o parlamentarnoj većini

Slobodna Evropa 07.06.2017
Središnji odbor Hrvatske narodne stranke- liberalnih demokrata (HNS) zaključio je na sjednici u srijedu navečer da će ipak ići u pregovore s HDZ-om oko formiranja nove parlamentarne većine. U utorak je predsjedništvo stranke odbilo tu mogućnost, a… »

MMF: Vladine mere neophodne, bez njih CG bi upala u dužničku krizu

Glas Amerike 07.06.2017
Vladina strategija fiskalnog prilagođavanja dobro je osmišljena kako bi se pozabavila problemom duga, i bez njenog donošenja bi u budućnosti nastupila dužnička kriza, ocijenio je šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Crnu Goru, Martin Petri… »

Dolijali: Policija uhvatila osumnjičene za prevaru u vrednosti od 500.000 evra!

BK TV 07.06.2017
Crnogorska policija podnela je krivičnu prijavu protiv tri lica zbog sumnje da su dovela u zabludu oštećena lica i time ih navela da na štetu svoje imovine učine više radnji. Crnogorska policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnela… »

Zaštićeni svedok na suđenju Mahmuljinu: Arapin mi je nudio da zakoljem jednog četnika

Blic 07.06.2017
Zaštićeni svedok Tužilaštva BiH "S13" rekao je danas na suđenju komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu da je prilikom posete kampu odreda "El mudžahedin" vidio četrdesetak zarobljenih srpskih vojnika, a da mu je "jedan… »

Ukradenim "mercedesom" sleteli sa kolovoza kod Gradiške, šteta 70.000 km

Blic 07.06.2017
Mercedes C Klase, čiju je krađu jutros oko 6 časova policiji prijavio M.K. iz Kozarske Dubice pronađen je danas u Cerovljanima kod Gradiške i to pored kolovoza gde je ostavljen nakon sletanja. Prema rečima vlasnika vozilo je ukradeno u noći između… »

U: Čapljini četvoro motorista podletelo pod kamion

Blic 07.06.2017
Četvoro motorista zadobilo je telesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se u danas oko 14 časova dogodila u Čapljini. Navodno je reč o slovenskim državljanima koji su s dva motora podleteli pod kamion kojim su se prevozili radnici. Na mesto… »