Društvo arhiva vesti 07.06.2017

BG: Žena dobila zabranu prilaska bivšem mužu

B92 07.06.2017
Beograd -- Ženi s Čukarice odlukom Drugog suda u Beogradu do 30 dana produžena je mera zabrane kontaktiranja i prilaska bivšem mužu, sa kojim više ne živi u zajednici. U pitanju je žena kojoj je, na predlog tužilaštva, sudija za prethodni… »

Poplave u Vršcu i Kraljevu, stradala jedna žena

B92 07.06.2017
Vršac -- Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća. Jedna žena je izgubila život. Stradala je 87-godišnja žena, javlja RTS, a to je potvrdila i načelnica službe Hitne pomoći u… »

Milisavljević: Zakonom zabraniti otpuštanje obolelih od malignih bolesti

Blic 07.06.2017
Poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević predložio je izmene Zakona o radu po kojima zaposleni u procesu lečenja od malignih tumora i rehabilitacije ne mogu biti otpušteni. Milisavljević je rekao da predlaže da država pomogne onima kojima… »

3 tone trešanja sa 50a Rusima - zarada odlična

B92 07.06.2017
Topola -- Poljoprivredni proizvođači sela Vinča ove godine zadovoljno trljaju dlanove jer je trešnja donela odličan rod iako vremenski uslovi nisu bili najpovoljniji. Jovan Novaković trešnju gaji na 50 ari, i to sortu Samberst. Zasad je podigao… »

Ministarstvo osudilo snimanje spota DJ Krmka u školi

N1 Info 07.06.2017
Ministarstvo prosvete Srbije je kao "neprimereno i neprihvatljivo" ocenilo snimanje muzičkog spota u smederevskoj Osnovnoj školi "Dimitrije Davidović" i najavilo vanredni inspekcijski nadzor. Beogradski mediji preneli su da je muzičar iz BiH "DJ… »

Stamatović: Ako vlast ne reaguje već danas, sutra će Srbi postati nadničari na vlastitoj zemlji

Beta 07.06.2017
Do pre samo desetak dana, bivši premijer busao se u prsa junačka kako će sprečiti prodaju srpskog zemljišta strancima, a njegov zamenik se kleo da će dati diplomatski imunitet Rusko - srpskom humanitarnom centru u Nišu, a otkako su postali, jedan… »

EU i Srbija u zajedničkoj borbi protiv diskriminacije

RTV 07.06.2017
BEOGRAD - Završen je tvining projekat "Podrška unapređenju ljudskih prava i nulta tolerancija na diskriminaciju", koji je sa 1,2 miliona evra finansirala EU i Srbija sa 60.000 evra. Projekat je doprineo osnaživanju postojećih kapaciteta Kancelarije… »

Savet Evrope: Unaprediti borbu protiv korupcije

Beta 07.06.2017
Grupa država Saveta Evrope (SE) za borbu protiv korupcije (GREKO) pozvala je danas evropske vlade, parlamente i sudske organe da pojačaju napore za stvaranje efikasnijih mehanizama u borbi protiv korupcije. Srbija je do kraja 2016. uspešno primenila… »

Moguće nepogode, a od nedelje živa ide preko 30!

Mondo 07.06.2017
Nestabilno vreme u celoj Srbiji i danas. Moguće nepogode na istoku i jugu zemlje, gde je proglašen narandžasti meteoalarm. Sledeće sedmice još vrelije. Foto: Mondo/Goran Sivački Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije danas će… »

Vojnotehnička saradnja Srbije i Belorusije

RTV 07.06.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević danas je sa delegacijom Državnog vojno-industrijskog komiteta Belorusije i kompanija odbrambene industrije Belorusije, razgovarao o unapređenju vojnotehničke saradnje dve zemlje. Ministar odbrane je… »