Izvor: Blic arhiva vesti 07.06.2017

Bliski istok pred tačkom ključanja: Iran optužio Saudijce za napad, sprema li se rat neviđenih razmera

Blic 07.06.2017
Iranska revolucionarna garda optužula je Saudijsku Arabiju da stoji iza današnjih terorističkih napada u Teheranu. - Ovaj teroristički napad dogodio se svega nedelju dana nakon sastanka američkog predsednika Donalda Trampa i saudijskih lidera koji… »

Malverzacije i zloupotrebe: Ovo su predsednici opština koji su uhapšeni u akciji "Signal", pao i direktor "Eurogasa"

Blic 07.06.2017
U opsežnoj akciji kodnog imena "Signal" danas su uhapšeni su, između ostalih, bivši i sadašnji predsednici četiri lokalne samouprave u različitim delovima Srbije. Kako "Blic" nezvanično saznaje, uhapšeni su bivši predsednik opštine Palilula u… »

Održana sednica Predsedništva: Gojković: SNS će podržati mandatara kojeg odredi Vučić

Blic 07.06.2017
Svi poslanici SNS glasaće za mandatara kojeg predloži predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekla je danas predsednica Skupštine Maja Gojković. Ona je nakon sednice Predsedništva stranke rekla da su članovi tog tela dali jednoglasnu podršku… »

Vučić: Dobro je da su Albanci konačno priznali da neće ZSO, sada je na potezu EU

Blic 07.06.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dobro da su kosovski Albanci konačno priznali da ne žele da formiraju Zajednicu srpskih opština (ZSO) i da je sada na Evropskoj uniji i SAD da kažu šta misle o tome. Prilikom posete… »

Potvrđena pogibija četvoro Francuza i dvoje Australijanaca u napadu u Londonu

Blic 07.06.2017
Među sedam žrtava terorističkog napada na pešake u centru Londona je troje Francuza i dvoje Australijanaca, saopštili su danas zvaničnici ovih zemalja. Nađeno je još jedno telo muškarca u Temzi, za koje se pretpostavlja da se radi o francuskom… »

Nikolić: Težak sam teret skinuo s leđa, ne zanima me ko će biti premijer

Blic 07.06.2017
"Verovali vi to ili ne, težak teret skinuo sa svojih leđa. Ne razmišljam ko će da bude novi premijer već kao i svaki drugi građanin jedino o tome da li će ta vlada biti uspešna ili ne. Personalna rešenja me ne zanimaju", izjavio je danas u… »

Han sutra otvara regionalnu investicionu konferenciju u Beogradu

Blic 07.06.2017
Regionalna konferencija koju organizuje Evropska komisija u cilju povećanja investicija u zemljama Zapadnog Balkana biće održana sutra u Beogradu, posle pojačanih inicijativa za stvaranje regionalnog tržišta, a otvoriće je evropski komesar za… »

Vučić otvorio "Ametek" biznis kampus u Subotici

Blic 07.06.2017
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas, presecanjem vrpce, otvorio "Ametek" biznis kampus u Subotici. - Ponosan sam na vaš rad i biće vas ovde i trostruko više, ali bez vas niko više ne bi želeo da dođe ovde - rekao je… »

Sud smanjio kaznu ozloglašenom navijaču: Preliću 12 godina za ubistvo Tatona

Blic 07.06.2017
Viši sud u Beogradu izrekao je danas novu presudu navijaču Partizana Аorđ‘u Preliću, koji se tereti za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda 2009. godine. Po novoj presudi Đorđe Prelić osuđen je na tri… »

Nema povlašćenih: Beograđanka dobila hitnu zabranu prilaska bivšem. Evo zbog čega

Blic 07.06.2017
Prva žena kojoj je izrečena mera po novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici stanovnik je beogradske opštine Čukarica. Njoj je policija, odmah na terenu, izrekla hitnu meru zabrane prilaska bivšem partneru i kontaktiranja s njim. Kako saznaju… »