Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 07.06.2017

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Teheranu

Glas Amerike 07.06.2017
Islamska država preuzela je odgovornost za dva napada u Teheranu u kojima je ubijeno najmanje 12 osoba, dok su 42 povređene. Napadi su izvršeni na zgradu iranskog parlamenta i svetilište bivšeg vrhovnog lidera Ajatole Homeinija. To je prvi put da je… »

I crnogorska zastava u sedištu NATO-a

Glas Amerike 07.06.2017
Svečanom ceremonijom u briselskom sjedištu NATO podignuta je crnogorska zastava medju zastave članica Alijanse i time je simbolično obilježen ulazak Crne Gore u vojni savez. Ovo je početak nove Crne Gore, rekao je tim povodom crnogorski predsjednik… »

Klaper: Votergejt bledi u odnosu na Trampove afere

Glas Amerike 07.06.2017
Bivši direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper izjavio je da je afera Votergejt iz 1970-ih počela da „bledi“ u poređenju sa optužbama o tajnim dogovorima predizborne kampanje predsednika Trampa i Rusije. Klaper je u govoru u… »

MMF: Vladine mere neophodne, bez njih CG bi upala u dužničku krizu

Glas Amerike 07.06.2017
Vladina strategija fiskalnog prilagođavanja dobro je osmišljena kako bi se pozabavila problemom duga, i bez njenog donošenja bi u budućnosti nastupila dužnička kriza, ocijenio je šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Crnu Goru, Martin Petri… »

Odgovor Srbije na sajber napade dobar u teoriji

Glas Amerike 07.06.2017
Srbija je učinila puno po pitanju sajber bezbednosti s obzirom na to da je kompleksnost i broj personalizovanih i podmuklih napada ove vrste sve veći, a informaciona bezbednost duboko prožeta terorističkim napadima, rečeno je danas na konferenciji… »

U Srbiji iskorišćena samo trećina obnovljivih izvora energije

Glas Amerike 07.06.2017
Srbija raspolaže obnovljivim izvorima energije od 5,65 milona tona ekvivalenta nafte godišnje, od čega koristi svega oko dva miliona tona, izjavio je pomoćnik ministra energetike Miloš Banjac. Govoreći na Regionalnoj parlamentarnoj konferenciji o… »

Izgradnja odnosa SAD i Rusije mora da se nastavi

Glas Amerike 07.06.2017
Uoči veoma očekivanog kongresnog pretresa na kojem će svedočiti smenjeni direktor Federalnog istražnog biroa, Džejms Komi, državni sekretar Reks Tilerson kaže da je predsednik Doland Tramp tražio od njega da nastavi da radi na ponovnoj izgradnji… »

Tramp zahtevao lojalnost od bivšeg direktora FBI

Glas Amerike 07.06.2017
Uoči svedočenja u senatskom odboru za obaveštajna pitanja u četvrtak, bivši direktor FBI-aja Džejms Komi objavio je saopštenje u kome optužuje predsednika Donalda Trampa da je pokušao da ga natera da ublaži istragu navodnog ruskog mešanja u… »

Grejslend: Raskošna vila Elvisa Preslija otvorena za javnost

Glas Amerike 07.06.2017
Every year, hundreds of thousands of tourists walk through Presley's mansion, bought for $102,500.00 in 1957 Svake godine, stotine hiljada turista prođe kroz Preslijevu vilu, koju je kupio za 150 hiljada dolara 1957. godine.… »

Šefovi obaveštajnih službi odbili da govore o razgovorima sa Trampom

Glas Amerike 07.06.2017
Direktor Nacionalne obaveštajne agencije Den Kouts, šef Nacionalne bezbednosne agencije Majkl Rodžers, v.d. direktora FBI-a Endru Mekejb i zamenik Sekretara za pravosuđe Rod Rozenstin svedočili su u Odboru za obaveštajna pitanja u Senatu o tome da… »