Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 07.06.2017

Među 74 uhapšenih dva sadašnja i dva bivša gradonačelnika

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
Tokom policijske akcije "Signal", koja je jutros sprovedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe zbog sumnje da su budžet Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara, izjavio je… »

Trešnje donele berićet topolskim voćarima

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
Topola - Poljoprivredni proizvođači sela Vinča ove godine zadovoljno trljaju dlanove jer je trešnja donela odličan rod iako vremenski uslovi nisu bili najpovoljniji. Jovan Novaković trešnju gaji na 50 ari, i to sortu Samberst. Zasad je podigao… »

Prijepoljci se i dalje pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
Prijepolje - Četvrti dan za redom Prijepoljci se pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni Javnog komunalnog preduzeća “Lim”. Rukovodilac postrojenja za prečišćavanje vode Dana Ljujić kaže da se voda prilično izbistrila međutim da ona još uvek… »

Martinović: Sezonski poslovi smanjiće stopu nezaposlenosti

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
U prva četiri meseca stopa nezaposlenosti je 14,6 odsto, a direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović očekuje da bi sezonski poslovi u narednim kvartalima trebalo da snize stopu nezaposlenosti na 13 odsto. "Došlo je do neznatnog… »

Danas intenzivnije padavine i nestabilno vreme

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
U Srbiji će se danas zadržati nestabilno vreme, mestimično s pljuskovima sa grmljavinom i nepogodama uz intenzivnije padavine, grad i pojačan vetar, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Nepogode su moguće uglavnom na jugu i istoku… »

Za vikend takmičenje kumova u Goračićima

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
Čačak, Lučani - U dragačevskom selu Goračići, na planini Jelici, za vikend će biti održana tradicionalna manifestacija "Sabor kumova 2017". Ova jedinstvena manifestacija u svetu koja ima za cilj da promoviše i slavi običaj kumstva, održava se… »

Indijac zbog ljubavi napustio Njujork i postao srpski zet

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
Čajetina – Turisti iz svih delova sveta mogu se videti u zlatibroskom kraju. U selu Ljubiš, ekipa Glasa zapadne Srbije, srela je Šona Ameta Guptu, indijca, koji se zbog ljubavi preselio u Srbiju. Njegova supruga Vesna Gupta je Beograđanka, magistar… »

U junu Foto safari "Tara"

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
Bajina Bašta - Javno preduzeće "Nacionalni park Tara" iz Bajine Bašte organizuje foto skup pod nazivom Foto safari "Tara". Ovogodišnja manifestacija je šesta po redu i kao sve prethodne, imaće međunarodni i promotivni karakter. Fotografisanje će… »

Predsednik opštine Bajina Bašta uhapšen zbog 11,7 tona cementa

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
Bajina Bašta - Kako Glas zapadne Srbije saznaje među uhapšenima u jutrošnjoj policijskoj akciji “Signal” je i predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović i D. G. odgovorno lice sada bivšeg javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“… »

Najmlađa predsednica MZ U Srbiji poručuje: Čekam Vučića, u Trešnjevici bi mogao da odreši kesu

Glas Zapadne Srbije 07.06.2017
Arilje - Predsednica Saveta MZ Trešnjevica, Milena Lukić (1991) sigurno je jedna od najmlađih seoskih funkcionera u opštini Arilje, a verovatno i u Srbiji. Na toj funkciji se našla na predlog omladine ovog mesta. “Savet MZ se sastoji od devet… »