Izvor: OK radio arhiva vesti 07.06.2017

Ni: Uhapšen bivši predsednik opštine

OK radio 07.06.2017
Priveden funkcioner SNS i bivši predsednik GO Palilula, advokat Boban Džunić, zbog sumnji da je umešan u finansijske zloupotrebe dok je bio na čelu opštine. Policija privela još nekoliko osoba. Bivši predsednik niške Opštine Palilula i donedavni… »

Piroćanci i kačamak prave od sladoleda i šampite

OK radio 07.06.2017
Pirot je jedno od retkih mesta gde se kačamak, osim od kukuruznog i pšeničnog brašna, pravi i od sladoleda i šampite i predstavlja pravi specijalitet, idealan za letnje vrućine. Ovaj specijalitet u Pirotu se odomaćio poslednjih nekoliko decenija… »

Osam miliona za održavanje puteva Beograđanima

OK radio 07.06.2017
Posao održavanja saobraćajnica u letnjem periodu na teritoriji grada poveren je preduzećima „IG sistem“ iz Vranja i „Izoteks“ iz Beograda kao zajedničkim ponuđačima. Ova dva preduzeća prošla su na tenderu i dobila posao vredan 8,3 miliona… »

Smanjena kazna: Preliću 12 godina za ubistvo Tatona

OK radio 07.06.2017
Viši sud u Beogradu izrekao je u sredu novu presudu navijaču Partizana Аorđ‘u Preliću, koji se tereti za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda 2009. godine. Po novoj presudi Đorđe Prelić osuđen je na tri… »

Signal: 13 uhapšenih u Vranju

OK radio 07.06.2017
Vranje - Nakon višemesečne istrage u vezi sa krijumčarenjem ljudi u policijskoj akciji “Signal” uhapšena je trinaestočlana kriminalna grupa. Oni se sumnjiče da su od februara do aprila ove godine omogućili ilegalno prebacivanje za više od 100… »

Privilegije za investitore, nebriga za radnike

OK radio 07.06.2017
Od početka 2017. godine Vlada Srbije potpisala je nove ugovore o subvencijama sa devet kompanija koje bi trebale da zaposle 4000 radnika. Najavljujući te investicije ministar privrede Goran Knežević je još jednom ocenio da vladina politika podsticaja… »

Iran: Pucnji u parlamentu, bombaši na ulici

OK radio 07.06.2017
Pucnjava u iranskom parlamentu, nekoliko bombaških napada na Homeinijev mauzolej. Ubijeno 12 ljudi, ranjeno 42. ISIS preuzeo odgovornost. U toku dana izvedena su bar dva teroristička napada u Teheranu, jedan u parlamentu, a drugi u mauzoleju Ajatolaha… »

Olakšica za investitore: Vranje na elektronskom dlanu

OK radio 07.06.2017
Preduzeće „Map Soft“ iz Beograda izradilo je softver koji će potencijalnim investitorima prikazati sve potrebne podatke vezane za infrastrukturu grada i Industrijske zone Vranje. Izrada ovog softvera deo je projekta "GIS (Geografski informacioni… »

Nestao vojni avion sa 116 putnika i članova posade

OK radio 07.06.2017
Avion Vojske Mjanmara sa 116 putnika i članova posade nestao je sa radara, javili su svetski mediji. Veruje se da se u avionu nalaze članovi porodica vojnika. Kako se navodi, komunikacija sa letelicom je izgubljena u ranim popodnevnim časovima po… »

Masovno hapšenje po Vranju

OK radio 07.06.2017
Prema tvrdnjama očevidaca u Vranju su u sredu ujutru izvedene barem dve akcije hapšenja, i to u strogom centru grada. Takođe u tom periodu sprovedeno je nekoliko akcija hapšenja u još nekoliko gradova u Srbiji, za koje mediji tvrde da su im povodi… »