Izvor: RTV arhiva vesti 07.06.2017

Iran: Završena kriza, 12 poginulih, među njima četiri napadača

RTV 07.06.2017
TEHERAN - Iranska državna televizija IRIB javila je da je okončana kriza u parlamentu u Teheranu, u koji su danas upali naoružani napadači i počeli da pucaju, a da su četiri napadača ubijena. Najmanje 12 osoba je stradalo u napadima u Teheranu… »

Među 74 uhapšenih dva sadašnja i dva bivša gradonačelnika

RTV 07.06.2017
BEOGRAD - Tokom policijske akcije "Signal", koja je jutros sprovedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe zbog sumnje da su budžet Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara… »

SNS za mandatara kojeg odredi Vučić

RTV 07.06.2017
BEOGRAD - Svi poslanici SNS glasaće za mandatara kojeg predloži predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekla je danas predsednica Skupštine Maja Gojković. Ona je nakon sednice Predsedništva stranke rekla da su članovi tog tela dali jednoglasnu… »

Ko će se izviniti Srbima što je Haradinaj na slobodi?

RTV 07.06.2017
PRIŠTINA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i čitav srpski narod zaslužuju izvinjenje od EU i Haškog tribunala zato što je Ramuš Haradinaj na slobodi i zato što može nekažnjeno da vređa i da preti, ocenio je danas Ministar za rad… »

Broj poginulih u Londonu porastao na osam

RTV 07.06.2017
PARIZ - Broj poginulih u terorističkom napadu u Londonu porastao je na osam, nakon što je predsednik Francuske Emanuel Makron potvrdio danas da je preminuo i treći državaljanin te zemlje. "Jutros je potvrđen najnoviji broj žrtava - troje poginulih i… »

Johanes Han u poseti Srbiji

RTV 07.06.2017
BRISEL - Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han danas dolazi u radnu posetu Srbiji, čiji je cilj da se građanima pokažu konkretni rezultati evrointegracionog procesa. "Poseta će imati tri elementa - dolazak na investicionu… »

Otvoren "Ametek" biznis kampus u Subotici

RTV 07.06.2017
SUBOTICA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas, presecanjem vrpce, otvorio "Ametek" biznis kampus u Subotici. Nakon presecanja vrpce Vučić je sa direktorom fabrike Draganom Nagulićem, ministrom privrede Goranom Kneževićem… »

Preliću smanjena kazna za ubistvo Tatona

RTV 07.06.2017
BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na 12 godina zatvora navijača Partizana Đorđa Prelića povodom optužbi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda 2009. godine, što tri godine manja kazna nego od one na koju je bio… »

Nasilnoj Beograđanki zabranjen prilazak mužu

RTV 07.06.2017
BEOGRAD - Prvoj ženi u Srbiji, Beograđanki sa Čukarice, danas je odlukom Drugog suda u Beogradu do 30 dana produžena mera zabrane kontaktiranja i prilaska bivšem mužu, sa kojim više ne živi u zajednici. U pitanju je žena kojoj je, na predlog… »

Spojiti Beograd-Budimpešta sa Pirejom

RTV 07.06.2017
BUDIMPEŠTA - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović poručila je danas, posle trilateralnog sastanka Kina - Mađarska - Srbija, posvećenog rekonstrukciji i modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta, da su se tri strane dogovorile da što pre počnu… »