Nauka & Tehnologija arhiva vesti 07.06.2017

Pristupačni Galaxy J3, J5 i J7 u Srbiji, evo cena!

Mondo 07.06.2017
Kompanija Samsung predstavlja potpuno novu Galaxy J seriju moćnih telefona po pristupačnoj ceni. Kompanija Samsung Electronics predstavila je novu Galaxy J seriju smartfona u kojoj se nalaze Galaxy J7, J5 i J3 donose korisnicima visoke performanse u… »

Novo otkriće: Voda ipak ima ukus

B92 07.06.2017
Iako smo naučeni da je voda tečnost bez mirisa i ukusa, nova studija sprovedena na Tehnološkom univerzitetu u Kaliforniji, menja sve što smo znali o njoj. Profesor Juki Oko je sa svojim timom pratio dodir jezika miševa s vodom i pratio koji se… »

Huawei se našao na Forbs listi najvrednijih brendova za 2017. i jedini je kineski brend na ovoj listi

IT svet 07.06.2017
Časopis Forbs je nedavno objavio listu Najvrednijih brendova za 2017. godinu. HUAWEI se našao na 88. mestu sa vrednošću brenda od 7,3 milijardi dolara, što predstavlja povećanje od 9% u odnosu na prethodnu godinu i jedini je kineski brend na ovoj… »

Napad u iranskom parlamentu, ima povređenih

Prva 07.06.2017
U napadu koji se dogodio u iranskom parlamentu u Teheranu, povređena je najmanje jedna osoba. Prema tvrdnjama lokalnih medija napadač je savladan. Bi-Bi-Si prenosi da se radi o najmanje jednom naoružanom muškarcu koji je otvorio vatru unutar… »

Dvanaest godina zatvora za ubistvo Brisa Tatona

Slobodna Evropa 07.06.2017
Viši sud u Beogradu osudio je danas Đorđa Prelića na 12 godina zatvora za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine, čime mu je ranija kazna smanjena za tri godine, javlja agencija Beta. Sudsko veće je većinom glasova (ne… »

Hag traži reakciju Saveta bezbednosti jer Srbija odbija da izruči troje radikala

Radio 021 07.06.2017
Predsednik Haškog tribunala Karmel Adjijus danas je vlasti Srbije ponovo prijavio Savetu bezbednosti UN zbog toga što nisu uhapsile i u Hag izručile troje članova Srpske radikalne stranke, optuženih za nepoštovanje Tribunala. Podnoseći redovan… »

Još jedna stranka u Skupštini Srbije: Pokret obnove Kraljevine Srbije dobio poslanika

Telegraf 07.06.2017
Pokret je naveo da su mu danas pristupila i tri dosadašnja poslanika SPO-a u Skupštini Vojvodine, dve trećine odbornika SPO-a u lokalnim skupštinama širom Srbije, kao i 44 gradska i opštinska odbora Srpskog pokreta obnove. Pokret obnove Kraljevine… »

Postavili su semafore na kojima su figure dečaka i devojaka koje se drže za ruke, i poslali veoma važnu poruku (foto)

Telegraf 07.06.2017
Na semaforima svetle figure žena ili devojaka, u suknjama, koje se drže za ruke. Madrid je u okviru priprema za međunarodnu Paradu ponosa uveo “inkluzivne” semafore koji održavaju poštovanje rodne ravnopravnosti i prava homoseksualaca. Vlada ove… »

Fortuna zakazala datum velikog LoL finala treće sezone u Domu omladine

Telegraf 07.06.2017
Osam najboljih timova iz regiona su u borbi za titulu regionalnog prvaka i nagradni fond od 3.000 evra. Finale treće sezone najvećeg regionalnog esport takmičenja u igri League of Legends održaće se u beogradskom Domu Omladine 2. jula sa početkom u… »

Ugasili internet u državi zbog prijemnog ispita!

Mondo 07.06.2017
Etiopija. Današnji dan... "Kako da sprečimo prepisivanje na ispitu? Znam! Ugasićemo internet celoj zemlji na nedelju dana"! Kapitalna ideja... Foto: MONDO portal. Vlada Etiopije je nedavno isključila internet u celoj zemlji, zarad sprečavanja varanja… »